Speltips, Getafe – Celta Vigo 26/1: Krismöte på Coliseum Alfonso Perez

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2015

getafe celta v 2&71Från Madrid hittar vi måndagens enda match i Primera División – Getafe mot Celta Vigo på Coliseum Alfonso Perez. Vi tycker att favoritskapet har skjutits för mycket åt det ena hållet och hittar värdet på den asiatiska marknaden.

Från toppstriden – till den ångestfyllda bottenfajten. Celta Vigo lovordades av många inför säsongen, inledde fenomenalt och var länge med bland lagen som slogs om Europaplatserna. Men efter 1-0-vinsten borta mot Barcelona i början av november, har man inte plockat en enda trea i seriespelet. Nio framträdanden har gjorts därefter – två pinnar har inkasserats och endast ett mål har det blivit framåt.

Det har funnits tendenser till trendbrott. För tre veckor sedan, mot Valencia, gjorde laget en riktigt bra match och spelade 1-1. Därefter vann man med 2-0 borta mot Athletic i cupen efter ytterligare en fin prestation, men nu senast blev det åter en förlust – 0-1 mot Espanyol. Tillbaka på ruta ett?

Nu börjar det bränna underifrån och vid en förlust här, ja, då är man inblandade i bottenstriden på riktigt. Vem kunde ana att serien skulle se ut såhär för ett par månader sedan?

Lagets kanske viktigaste försvarspjäs, mittbacken Fontás, är avstängd. Med honom på frånvarolistan hittar vi även Mallo och Oubina. Alla nämnda spelarna har centrala roller i truppen och kommer saknas.

Tre raka inbördesvinster på hemmaplan

Getafe är i en ännu mer utsatt position än sina motståndare och har bara en pinne som skiljer dem från nedflyttningsplatserna. Man har två raka förluster, men när Real Madrid och Villarreal står på andra sidan planhalvan, då kan inte mycket mer begäras än vad som åstadkommits. Siffrorna hölls nere och på dessa 180 minuterna tycker jag att de stod upp okej.

Mer oroande är att man inte lyckats vinna på nio seriematcher efter varandra. Formen är med andra ord, precis som Celtas, tokusel.

En hel del spelare är borta; Lacen, Velazquez, Valera och Guaita bland andra. Som ni kan läsa är det flera saker som lagen har gemensamt; usel form, skadeproblematik och bottenstrid.

Min känsla är att vi har en jämn match framför oss och att urskilja dessa är svårt. Därför tycker jag att oddsen är lite underligt satta – gästerna har blivit alltför stora favoriter.

Hemmafördelen brukar väga tungt i bottenmötena och det faktum att Getafe vunnit de tre senaste inbördesmötena på Coliseum Alfonso Perez får oss att se värde i Getafe 0.0 AH (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 2,25 gånger pengarna hos Winner.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Getafe 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,25 bwin logo 250 kr
Celta Vigo 2,45 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,68 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,20 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Getafe 0.0 AH
Odds: Winner (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (250 kr gratisspel)
Spelstopp: Måndag 20:45, 26/1
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson