Speltips Getafe – Granada 25/10: Offensivare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Mycket pekar mot att det kommer bli jämt och målsnålt när Getafe tar emot Granada. Men likväl finner jag ett klart spelvärde i att det kommer att trilla in två bollar i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Arsenal har svarat för en klart godkänd säsongsinledning så här långt. Framförallt så har man vunnit de matcher man ”ska” vinna, vilket är något man har haft väldigt svårt för tidigare.

Man har besegrat Fulham, West Ham och Sheffield United men man har förlorat mot Liverpool och Manchester City. I senaste ligaomgången blev det förlust med 1-0 mot de sistnämnda och även om det inte blev någon poäng så kan man ta med sig att man stod upp relativt väl och att man totalt sett under säsongsinledning ser stabilare ut defensivt sett än på mycket länge.

Leicester har, precis som Arsenal, vunnit tre och förlorat två matcher så här långt. Man inledde med tre raka segrar och tolv gjorda mål med 5-2-segern borta mot Manchester City som den stora pricken över I:et.

Därefter har det här stimmet man var i tydligt bedarrat. I de senaste två ligamatcherna har man kammat noll både vad gäller poäng målproduktion. Senast blev det förlust med 1-0 mot Aston Villa och dessförinnan med 3-0 mot West Ham.

I torsdagens Europa League-match hemma mot Zorya lyckades man dock ta sig tillbaka till vinnarspåret då man spelade hem en stabil 3-0-seger.

Även Arsenal var i farten i Europa League i torsdags och också de lyckades vinna men mindre marginal då Rapid Wien fick se sig besegrade med 2-1.

Det är tydligt att Leicester har lidit av Jamie Vardy frånvaro i de senaste matcherna men det är inte omöjligt att han kommer till start här. Därtill har man även Ndidi, Ricardo Pereira, Amartey och Soyuncu på skadelistan.

Hos The Gunners lär Holding, Chambers, Martinelli, Pablo Mari och troligen även Dani Ceballos saknas.

Ytterst jämna förutsättningar

Arsenal och Leicester står på samma poäng och spelade båda Europa League-match i torsdags. Arsenal spelade en jämnare match med bortaresa till Wien men till deras fördel hör att formen ser bättre ut då Leicester förlorat sina två senaste ligamatcher.

Truppmässigt ser de här lagen väldigt jämnstarka ut på pappret. Leicester har lite tyngre skadeavbräck men totalt sett är förutsättningarna väldigt jämna.

Om det är fördel åt något håll så är det åt Arsenal-hållet. Inte minst tack vare det sena nyförvärvet Thomas Partey som gjorde sin första start i torsdags och dominerade mittfältet på ett sätt som få Arsenal-spelare gjort på mycket länge.

De här lagen har redan mötts en gång den här säsongen, i Ligacupen och med klart reservbetonade lag. Då vann Arsenal med 2-0. De möttes senast i ligan i juli i en match som slutade 1-1. Det första mötet förra säsongen vann Leicester med 2-0.

Det har således gjorts under 2.5 mål i de tre senaste mötena mellan de här lagen och jag finner anledning att tro att även den här drabbningen kan komma att bli ganska målsnål.

Leicester har sett uddlösa ut i de senaste ligamatcherna och Arsenals defensiv ser allt stabilare ut och de lär inte bli mindre solida av att få in Partey på det centrala mittfältet. Leicester kommer sannolikt försvara sig ganska lågt och sammantaget tror jag att det borgar för en jämn och tight drabbning där ett underspel känns klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100 kronor!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.12
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:15, söndag 25 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: