Speltips, Getafe – Real Sociedad 16/3: Utan vinst på bortaplan – klar etta?

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2015

getafe sociedad 16/3Getafe tar emot Real Sociedad på Colisum Alfonso Peréz och förloraren riskerar att dras in i bottenstriden på allvar. Gästernas stora anfallsstjärna riskerar att missa matchen och då ska Getafe ha en chans att vinna.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Real Sociedad är som dag och natt på hemma- kontra bortaplan. Man är ensamma i årets Primera División utan att ha vunnit en match med resultatraden 0-6-6. På dessa matcher har bara åtta mål gjorts medan 21 släppts in – ett tväruselt facit.

Förra veckans match mot Espanyol vanns med ett mål mot noll hemma på Anoeto Stadium. En helgjuten prestation där försvarsspelet imponerande enormt, men senast man var ute på resande fot blev det förlust med 0-2 mot Valencia. Det är tydligt hur Sociedad begränsar sig själva på bortaplan, helt i onödan egentligen, för kvalité finns det i truppen.

Rapporterna är lite osäkra, men det verkar som att Sociedads bästa målskytt, Carlos Vela, missar även den här matchen på grund av sin knäskada. Ett stort, stort minus.

Vann senaste inbördesmötet

Getafe är formstarkt med tre vinster och två förluster på de fem senaste matcherna. För exakt en vecka sedan stod laget för en makalös vändning borta mot Córdoba, där 1-1 kom i den 87:e minuten och 2-1 i den andra stopptidsminuten. Starkt, speciellt med tanke på att man inte direkt hade imponerat under matchen innan slutkvarten.

Hemmaspelet har sett lyst extra starkt sedan mitten av januari med 4-0-2 och den mest meriterande trean kom mot seriefemman Sevilla. Resultatraden 5-3-5 över hela spelåret är inte jättestark, men likväl tredje bäst av lagen på den undre tabellhalvan.

Truppsituationen är bra. Lafita saknas sedan en tid tillbaka, men i övrigt är samtliga ordinarie spelare tillgängliga.

När lagen möttes i San Sebastián i oktober, vände Getafe 0-1 till 2-1 under stopptiden efter två strutar från Abdoul Yoda. Två av de tre senaste inbördesmatcherna där Getafe stått som värd har de vunnit, övrig slutade oavgjort.

Med tanke på Sociedads kassa bortafacit och att Carlos Vela troligen missar matchen, har jag svårt att se dem lyckas kamma fullt på Colisum Alfonso Peréz. Ettan eller krysset känns som de troliga utgångarna av matchen och Getafe dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas med glädje till 1,70x hos Bwin.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Getafe 2,40 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Real Sociedad 3,55 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,60 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Getafe draw no bet
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 16/3
TV:  cmorefotboll logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson