Speltips, Getafe – Villarreal 29/1: Tar kommandot direkt?

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2015

getafe villarreal 29/1Hemmastarka Villarreal lyckades till slut forcera in en balja hemma mot Getafe i förra veckans första möte av två i Copa del Rey. 1-0 blev slutresultatet – kan Getafe vända på steken inför hemmasupportrarna på Coliseum Alfonso Perez?

85 minuter fick vi vänta innan Villarreals inhoppare Bruno kunde smälla dit matchens enda mål, detta efter en handfull grova missar framförallt i andra halvlek. Helt rättvist var det i alla fall, på hemmaplan är ”ubåten” fasansfullt starka. Borta; inte lika starka, men extremt svårbesegrade. Faktum är att de har minst förluster på resande fot – en – i Primera División.

Getafe sticker varken ut på hemma- eller bortaplan, men har visat fin form på Coliseum på sistone. Två av de tre senaste matcherna på arenan har vunnits, och förlusten kom mot Real Madrid. I december spelade de 0-0 mot Barcelona. Finns potential med andra ord.

När dessa två möttes på El Madrigal, spelade vi Villarreal att vinna och hålla nollan, vilket då satt till dubbla pengarna. Nu byter vi marknad helt.

Tar kommandot från start?

Hörnorna är det vi ska fokusera på.

I cuperna brukar det finnas värde på just denna marknad. Främst för att det ena laget ofta inleder i underläge, vilket påverkar matchbilden redan från start. Getafe har 0-1 kommer således vilja ta kommandot medan Villarreal kan spela lite safe – åtminstone till en eventuell kvittering. Förväntar mig att de kommer nöja sig med att ligga hyfsat lågt i positionerna till en början.

I snitt skapar Getafe fem hörnor framåt per hemmamatch och släpper till fyra. Villarreal borta, 5,4 framåt och 6,1 bakåt.

Nåväl, eftersom matchbilden kan förändras med ett mål åt det ena eller andra hållet väljer vi att fokusera på ett spel som troligtvis kommer avgöras i den första halvleken; först till tre hörnor – Getafe. Det betalar 2,0x och får ses som ett knappt värdespel. Insatsen skruvas ner.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Getafe 4,25 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,60 unibet logo 1 200 kr
Villarreal 1,95 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,15 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Först till 3 hörnor: Getafe
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:30, 29/1
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av Emil Jakobsson