Speltips, Ghana – Ekvatorialguinea 5/2: Låt löven falla!

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2015
ghana Ekvatorialguinea
Foto: Bildbyrån

Afrikanska mästerskapens värdnation Ekvatorialguinea har nått semifinal – och där väntar Ghana. Vi håller tummarna för att löven ska falla på Nuevo Estadio de Malabo.

Vilket mästerskap de gör, Ekvatorialguinea. En liten, anonym nation i Afrika har nått semifinal inför hemmafansen och kan ställas i en drömfinal mot favorittippade Elfenbenskusten.

Oavgjort mot Kongo och Burkina Faso, vinst mot Gabon – och en slutspelsplats var spikad. Där väntade starka Tunisien som ledde fram till 93:e minuten, sedan tilldömdes värdnationen en ytterst tveksam straffspark som därefter förvaltades av Javier Balboa – och samme man avgjorde det hela i förlängningen. Flyt? Ja, men det ska man ha.

På pappret har man en anonym trupp, men hemmaplan stärker såväl spelare som ledare, vilket bör jämna ut skillnaden mellan dem och Ghana någorlunda.

Ghana är, som bekant, ett av Afrikas mest stjärnspäckade landslag. Gruppspelet toppade man efter vinster mot Algeriet och Sydafrika. Förvisso blev det förlust mot Senegal, men sex pinnar räckte. Små marginaler som avgjorde ”dödens grupp”.

I kvartsfinal väntade Guinea och mot dem vann man med förkrossande 3-0; enkelt och övertygande.

Bra betalt för överspelet

Ghana är självklara favoriter, men oddset på dem tilltalar inte oss. Tror själv på en tät och fysisk kamp i Malabo. 1×2-marknaden undviks – istället sneglar vi över mot kortmarknaden.

Semifinal, mentala hemmafans och en favorit med svårfångade och kvicka spelare – ja, det talar för en hård fajt där korten helt enkelt ska falla. I Ghanas kvartsfinal åkte motståndarna Guinea på hela sju kort och det har varit så hela mästerskapet; att motståndarna varit dem som främst drabbats av ost- och tomatskivorna.

Ekvatorialguineas matcher är alltid härliga och den fantastiska inramningen smittar av sig på spelarna. I tre av deras fyra matcher har minst fyra kort höjts från domarens ficka.

1,90x för över 3,5 kort räcker gott. Hittas under asianfliken hos Bet365.

Vinn Ronaldos signerade matchtröja:

Visst har ni inte missat vår tävling där man kan vinna Ronaldos signerade matchtröja genom att tippa Champions League? Läs mer om tävlingen som redan är igång här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ghana 1,75 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Ekvatorialguinea 5,75 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,51 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort (asian)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:00, 5/2
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson