Speltips, Ghana – Senegal 19/1: Kaptenen borta

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2015
ghana senegal 19/1
Foto: Bildbyrån

Måndagens tidigaste TV-match i Afrikanska Mästerskapen är mellan Ghana och Senegal, med avspark 17:00. Här är vårt speltips från Estadio de Mongomo.

Ghana är inte lika vassa för några år sedan, men har ändå en tillräckligt stark trupp för att vara en av favoriterna till att få höja pokalen i slutet av turneringen. Framåt finns det stor kraft, men här verkar det som att de har ett stort avbräck i stjärnan tillika kaptenen Asamoah Gyan. Han har diagnostiserats med mild malaria och hans status kommer checkas av innan avspark.

Om Gyan nu missar matchen, vilket det verkar som att han gör, rapporteras Helsingborgs före detta målspottare David Accam ersätta honom – och vi som följer Allsvenskan vet att han har ett sinne för målet. Hur det än blir, så har Ghana en offensivt slagkraftig startelva att ställa ut.

Defensivt är de svarta stjärnorna relativt sårbara och det finns absolut en möjlighet att Senegal kommer kunna peta in en balja. Kvalgruppen vann Ghana med en pinnes marginal ner till Guinea. Det tydligaste var hur målrika deras matcher var; i snitt blev det tre mål per match.

Generöst odds på överspelet

Senegal visade prov på urstarkt försvarsspel i kvalet och på åtta matcher släpptes ynka en balja in, medan åtta gjordes framåt. Trots den starka målskillnaden kom de bara två i gruppen, strax bakom Tunisien.

Men nu senast, i en träningsmatch mot Guinea häromdagen, vann de med hela 5-2 i en match med högt tempo, bra anfallsspel från båda håll – och lika usla försvarsinsatser. Mot Ghana måste Senegal steppa upp rejält i det defensiva spelet, för annars kan siffrorna rinna iväg.

Första omgången i den här typen av turneringar tenderar att bjuda på målsnåla matcher, men vi tycker att det finns tillräckligt med underlag för att kliva in på över 2,0 mål (pengarna tillbaka vid två) till 1,83 gånger fläsket hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ghana 2,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,20 betway logo 500 kr
Senegal 3,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,55 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 17:00, 19/1
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson