Speltips, GIF Sundsvall – Malmö FF 6/4: Tätt och tufft på Norrporten Arena

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2015
mff sundsvall 6/4
Foto: Bildbyrån

Den allsvenska premiäromgången avslutas med nykomlingen GIF Sundsvall mot de regerande mästarna Malmö FF. Motsvarande möten tidigare säsonger har varit tuffa och täta. Blir det samma visa igen?

Allsvenskan är äntligen igång och har under påskhelgen bjudit på flera heta bataljer. När Malmö FF gästar GIF Sundsvall är det premiäromgångens avslutande match, men en hel del talar för att matchen inte blir någon målfest.

Bortalaget reser upp till Sundsvall med en hel del frågetecken och en enorm press på sina axlar. Majoriteten av de allsvenska experterna tror att skåningarna ska ta sitt tredje raka SM-guld, samtidigt som Malmö FF själva är tydliga med att allsvenskt guld är både målsättning och förväntning inför säsongen. Tuff press på de himmelsblå, minst sagt.

Försäsongen har varit en lovande historia för Malmö FF, även fall det på slutet dykt upp en del obesvarade frågor. Efter debaclet i Svenska Cupen, där man åkte ut efter 0-1 hemma mot Örebro i kvartsfinalen, är frågan hur laget står sig mot kvalificerat motstånd. Dessutom var matchen ett tydligt bevis på att lagets offensiv ännu inte är färdigoljad när man möter låga försvar.

Just ett lågt försvar är förmodligen vad vi kan förvänta oss av Sundsvall, som i egenskap av nykomling säkerligen är nöjda med en målsnål historia när de regerande mästarna är på besök. Traditionellt sett är det så laget spelar mot på pappret bättre lag.

Annars är det ett Sundsvall som har goda förhoppningar inför säsongen. Man är tillbaka där man anser sig höra hemma och har, bortsett från tappet av lagkaptenen Kevin Walker, lyckats säkerställa den trupp man hoppades på inför säsongen. Det starka hemmaspelet på det konstgjorda underlaget i nordliga och ofta kalla Sundsvall är det som talar för att Giffarna ska klara nytt kontrakt till nästa säsong.

Malmö har inte fått ihop sitt pussel – upplagt för ångest

På lagens sju möten på Norrporten Arena under 2000-talet har Malmö FF enbart lyckats ta tre poäng. Skåningarna har dessutom aldrig lyckats slå Sundsvall utanför Malmö under den här perioden. Därtill är det ingen hemlighet att man har svårt på bortaplan mot lag som kryper hem, fredar sitt eget mål och har fördelen av ett konstgjort underlag på sin arena.

Nej, vi tror helt enkelt att Malmö FF får det svårt mot GIF Sundsvall i premiären. Det är en känsla som förstärks av det faktum att laget inte spelat mer än en enda tränings- eller cupmatch mot ett minst starkt allsvenskt motstånd under månaderna fram till säsongen. Ett lag med många nya spelare behöver tid att svetsas samman och det finns en överhängande risk att Malmö FF inte lyckats få ihop hela sitt pussel än.

Ja, det är helt enkelt med gott självförtroende vi går in med en slant på att det blir en målsnål historia i Sundsvall. Hemmalaget är nöjda så länge det står 0-0 och gästande Malmö FF riskerar att för tillfället sakna verktygen för att vinna storstilat i den här typen av tuffa bortamatcher. NordicBet bjuder 1,92 gånger pengarna på att matchen på sin höjd kommer att innehålla två mål, vilket är ett odds vi spelar utan att tveka. Samma bolag betalar 4,10 för krysset, men där hade vi velat få upp oddset lite till för att prova en TV-peng.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sundsvall 6,55 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,10 nordicbet logo 1 000 kr
Malmö 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,92 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 17:30, 6/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Simon Pålsson