Speltips, Göteborg – AIK 21/5: Värden något stora favorit

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2015

Allsvenskt toppmöte vankas på Gamla Ullevi, när IFK Göteborg tar emot AIK. Värden må vara urstarka på hemmaplan, men oddsen har blivit lite väl skevt satta och stockholmarna borde ses med en bättre möjlighet att lösa ett bra resultat än oddssättarna antyder.

Med Jörgen Lennartsson vid rodret har IFK höjt sig ytterligare en nivå den här säsongen och inför den nionde omgången leddes Allsvenskan. Oavgjort här skulle leda till att man kliver upp som delad etta med Elfsborg och en vinst att man ensamt tar plats uppe på kullen.

I slutet av förra veckan kammades årets – hittills – första titel efter 2-1-vinsten mot Örebro i Svenska Cupen-finalen. Stundtals var spelet lite omständigt, men i slutskedet av matchen vändes siffrorna efter mål av danskduon Lasse Vibe och Sören Rieks. Tyder på styrka att kunna vinna, även när spelet är lite hackigt.

Detta var deras femte vinst på de sex senaste matcherna, övrig slutade oavgjort. Formen är fantastisk och inte minst är det defensivt man imponerar. Bara fyra baljor har släppts in på de åtta inledande matcherna, vilket är minst i serien.

Skadeläget är också ljust. Enda nämnvärda frågetecknet är kaptenen tillika mittbacken Mattias Bjärsmyr, som känts sig lite hängig under veckan. Återstår att se om han hinner tillfriskna tillräckligt för att ta en startplats.

AIK kniper en pinne?

AIK, ja. De ser inte lika formstarka ut, men jobbar ändå på helt okej och är även de uppe och fajtas i toppen. Man är fyra pinnar bakom just IFK inför matchen och en förlust skulle således sätta dem redan nu i en prekär situation med tanke på att det råder stora guldambitioner i klubben. Finns absolut potential, handlar bara om att få ut allt av den.

Senast kammade stockholmarna bara en pinne i hemmamatchen mot Norrköping efter en halvdan prestation. Försvarsspelet vid det insläppta 2-2-målet var under all kritik och så har det varit under de första matcherna; förvisso har bara åtta mål släppts in, men det finns ändå stora saker att arbeta med i defensiven.

Trots det tycker undertecknad att AIK ska ha en god möjlighet att hämta in någonting av värde till tabellen från Gamla Ullevi. Man står ändå med två vinster och två kryss på de senaste matcherna och är svårbesegrade.

Hittills har det ändå bara blivit en torsk för Andreas Alms manskap, det med 2-3 borta mot Elfsborg i en match där det ändå fanns flera positiva tendenser i spelet. Ett oavgjort resultat skulle varit lite mer rättvisande.

Dessutom finns det viss risk att IFK kan drabbats lite av en baksmälla efter cupvinsten. Man har haft kortare vila än AIK och matcher av den kalibern kan lätt lämna spår såväl fysiskt som psykiskt.

Gästerna är drabbade av ett tufft avbräck i Nabil Bahoui, men får tillbaka Per Karlsson samt Patrik Carlgren. Viktiga pjäser som kommer tillbaka och inte minst den sistnämnda saknades mot Norrköping senast. Defensiven stärks rejält med honom på planen.

Självklart ska IFK vara favoriter, rätt stora sådana också – men här har siffrorna blivit lite väl skevt satta. Hade krävt åtminstone 2,20x för att hitta värde i ettan och således slussas polletterna istället in på AIK +0,5 mål (detsamma som dubbelchans X2) till fina 1,92x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: AIK +0,5 mål asian
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 21/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 2,20 redbet logo
Oavgjort 3,55 redbet logo
AIK 4,00 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,89 redbet logo
Under 2,5 mål 2,01 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: