Speltips, Göteborg – Åtvidaberg 5/4: Guldkandidat mot väntat bottengäng

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2015
ifk åff 5/4
Foto: Bildbyrån

Guldkandidaten IFK Göteborg kliver in i den allsvenska hetluften och möter ett Åtvidaberg som inte känns helt redo för premiär. Stenklar etta?

Ser en potentiell utmanare till Malmö och en som kommer få slåss i botten av tabellen här. Fjolårstvåan IFK har haft stor omsättning på spelarfronten och även skeppat ut före detta tränaren Mikael Stahre till plats för rutinerade Jörgen Lennartsson, som verkar ha vävt ihop spelarna väl.

Tycker ändå att IFK:s trupp, på pappret, håller samma nivå som förra året – om inte bättre. Helt avgörande att målspottaren och den danska landslagsmannen Lasse Vibe är kvar åtminstone fram till sommaren. Yttrarna, även de danskar, Jakob Ankersen och Sören Rieks håller bra nivå. Den sistnämnda har redan bevisat det och Ankersen kommer från spel senast i Esbjerg och har lovordats. Dansk succé?

Resultaten hittills, ja, de har varit fantastiska. Nått final i Svenska Cupen efter att ha skeppat ut två seriekonkurrenter i Helsingborg och Häcken under slutspelet – båda matcherna vanns med två måls marginal.

– Gruppen är stark och består av smarta spelare. Vi är längre fram än vad jag i januari trodde att vi skulle vara såhär dags, säger Lennartsson till klubbens hemsida – och som nämnt, det har bevisats; att de är redo för premiär.

Skadesituationen är bra med endast Adam Johansson och Patrick Dyrestam borta.

”Inget snack om saken”

Åtvidaberg är kraftigt försvagade från i fjol; spelare som Tom Pettersson, Daniel Sjölund, Imad Zatara, Mohammed Abubakari och Ricardo Santos har lämnat och ersättarna fyller inte i närheten upp det hål som uppkommit.

En stabil mittenplats innehades när säsongen anno 2014 summerades – nu kommer de få slåss med näbbar och klor för att överleva. Skulle bli oerhört förvånad om de inte hittas på platserna 12- och neråt. Tränaren Roar Hansen som har tillträtt måste lyckas krama ur allt, exakt allt av varje spelare. Men jag tvivlar.

Hur som helst, man har inte imponerat under vintern och förlorat mot bland annat AIK, Djurgården, Norrköping och i genrepet mot Kalmar. Rapporterats varit katastrofala under perioder, även om man exempelvis vunnit mot Örebro – men det var i januari.

Hårt jobbande högerbacken Petter Gustafsson, som sällan gör en dålig match, är på rehab efter sin operation och det är ett stort avbräck.

Nej, inget snack om saken. Det här tar IFK med minst ett par baljor och de spelas med asiatiska handikappet -1,5 mål till smakrika 1,98x hos Bet365. Sedan vet vi ju att ÅFF inte är speciellt vassa på naturgräs…

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
IFK Göteborg 1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 5,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Åtvidaberg 11,00 redbet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,5 mål AH
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 5/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson