Speltips, Göteborg – Falkenberg 4/5: Hörnfokus på Gamla Ullevi

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2015
ifk fff 4/5
Foto: Bildbyrån

Det är hörnfokus i Allsvenskan, när IFK Göteborg och Falkenberg, som båda kommer från sämre prestationer, möts på Gamla Ullevi.

Är rätt imponerad av det jag sett av IFK under början av säsongen. De hade en supermöjlighet att ta över serieledningen från Malmö förra omgången, men efter bara en pinne från bortamötet mot Gefle är man dito under just MFF och delad tvåa med Elfsborg.

Själva insatsen mot Gefle lämnar däremot en hel del att önska. Oväntat klev GIF ut och greppade taktpinnen omgående, men desto längre matchen led, desto mer Göteborg blev det för slanten. En del målchanser radades upp och kanske borde en balja ha gjorts. Lite oflyt inblandat – å andra sidan är inte oavgjort borta mot Gefle helt fy skam, även om man såklart förväntades och ville kamma fullt.

I övrigt har man bara tappat i en enda match, det i hemmaförlusten mot just Malmö. Ingen oro över formen och här är oddssättarna övertygade att IFK återhämtar sig och plockar en trea; ettan betalar som bäst så lite som 1,28, vilket erbjuds av Nordicbet.

På skadelistan finner vi fem spelare hos värden: Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson, Gustav Engvall, Adam Johansson och Patrick Dyrestam. Gästerna saknar Johan Svahn, Godsway Donyoh och Zlatan Krizanovic.

Falkenberg har väl inlett ungefär som väntat och hittas på den undre tabellhalvan med ynka fem pinnar, dock hittas ändå hela fem lag under dem själva i tabellen. Varit relativt stor skillnad mellan de på den övre och undre tabellhalvan hittills.

Prestationerna har varit ojämna. Exempelvis vann man så när hemma mot Malmö förra veckan (3-3), men nu senast, borta mot Djurgården, blev det en klar 1-3-förlust. Där hade man inte mycket att sätta emot och nu står ännu tuffare motstånd på andra planhalvan.

Få hörnor?

Det här ska Göteborg normalt vinna, men 1,28x räcker helt enkelt inte för ettan. Krysset som betalar sex gånger pengarna skulle kunna vara av intresse och är ett tänkbart drag för den som vill testa ett långskott.

Men vi riktar fokus på hörnmarknaden, där oddssättarna är helt oense och lämnar plats för värde. Linan är, som den oftast är, på 10,5 – huruvida över- eller underspelet ska vara favorit däremot, där skiljer sig åsikterna och vi får hela 102% i återbetalning på marknaden.

Det är Unibet som sticker ut och betalar hela 2,10 för överspelet, medan den konkurrent som erbjuder näst högst är på 1,83. I min bok är det just Unibets oddssättare som är rätt ute.

IFK kommer vara spelförande, styra matchen med järnhand och sannolikt vinna. De är dock ingen hörnmaskin överhuvudtaget; skapat 6-4-6-7-6-4 stycken i matcherna, trots att de varit spelförande i de flesta.

Nu kommer FFF krypa ihop och försöka försvara sig med näbbar och klor, vilket de även gjorde senast mot Djurgården – då löste de noll hörnsparkar. Då står de på följande siffror i raden 0-1-5-3-4-7.

Är upp till IFK att skapa hörnsparkar här och jag har svårt att se de komma över 6-7 stycken. FFF, ja, de borde inte hamna över 2-3, om de inte skapar några oväntade dubbel- eller trippelhörnor. Det mesta talar alltså för underspelet och till 1,98x skickar jag in en medelinsats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 1,28 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 6,00 betway logo 1 000 kr
Falkenberg 13,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,45 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 4/5
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson