Speltips, Göteborg – Helsingborg 27/4: Luktar målsnålt i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2015
ifk hif 27/4
Foto: Bildbyrån

Vi står inför ett toppmöte på Gamla Ullevi när Göteborg och Helsingborg drabbar samman under måndagen. Den eventuella vinnaren kliver upp i serieledning – men vem?

På nio respektive åtta pinnar står dessa två på. Vid händelse av en trea för IFK, hamnar de precis över titelfavoriten Malmö och om HIF inkasserar dito hamnar de på delad plats med dem. Inte alls oväntat att IFK fajtas där uppe, men HIF? Det hade i alla fall jag svårt att se, oavsett om vi bara är i början av spelåret.

Så, hur har Henke Larssons mannar lyckats? Dels har spelschemat varit relativt enkelt och man mött Kalmar, Falkenberg, Halmstad och Norrköping och på dessa matcher både vunnit och spelat två oavgjorda. Visst, skörden är ändå bra – men spelmässigt tycker jag inte att de övertygat fullt ut. Svårt att se hur HIF skulle kunna stanna kvar uppe i toppskiktet.

IFK, ja, de är efter Malmö favoriter till att vinna årets upplaga av Allsvenskan. Man har vunnit tre matcher – mot Åtvidaberg, Örebro och Häcken – samt förlorat mot just Malmö. En som det kan önskas mer av är fjolårets målspruta Lasse Vibe, som ännu inte haft någon show och ”bara” gjort ett mål på dessa fyra matcher.

Värden saknar Gustav Engvall, Adam Johansson samt Patrick Dyrestam och gästerna Alexander Jönsson, Mohamed Ramadan, Anton Wede och Mikael Dahlberg.

Målsnålt?

Tycker att det luktar målsnålt på Gamla Ullevi här. IFK har ännu inte fått igång målfabrikationen på allvar medan defensiven står betongstark. Fem mål har gjorts och två släppts in. Mot Häcken kunde kanske en bättre defensiv prestation önskats, men ett derby är ett derby – och där ser matchbilderna sällan ut som de skulle i en helt vanlig seriebatalj.

HIF vann förvisso med 3-1 mot Norrköping senast, men det var en motståndare som bjöd på ytor och var allmänt vilsen i sitt försvarsspel. Framåt ser jag Helsingborg som uddlösa; Jordan Larsson håller inte allsvensk nivå, det märks tydligt, men får ändå förtroendet match efter match. Robin Simovic har varit hopplös de senaste åren och dirigenten Astrit Ajdarevic verkar inte ha blivit helt bekväm i sin nya klubb ännu.

Dessutom saknar gästerna en av de spelare som imponerat allra mest framåt, nyförvärvet Anton Wede och även om Mikael Dahlberg inte är någon stjärna, är han saknad.

Ser framför mig ett spelförande IFK som kan få problem att hitta nycklarna för att lösa upp ett defensivt välorganiserat HIF som borde inse sina begränsningar här, inte minst med tanke på avbräcket i Anton Wede.

Tre av IFK:s fyra matcher har klivit under 2,5-målslinan, två av HIF:s. Svenska Cupen-mötet dessa två emellan i mars slutade 2-0 till Göteborg. Något liknande här kanske?

Under 2,5 mål spelas till 1,95x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 1,57 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 betway logo 1 000 kr
Helsingborg 6,50 mybet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:05, 27/4
TV:  cmoresport] viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson