Speltips, Göteborg – Malmö 12/4: Toppmöte som ofta bjuder på målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 12 april 2015
ifk g mff 12/4
Foto: Bildbyrån

Fjolårstvåan tar emot svenska mästarna på Gamla Ullevi – och det är som upplagt för en fotbollsfest. Målrikt?

IFK Göteborg mot Malmö FF, alltså. Den näst största och största favoriten till att få höja Lennart Johanssons i november. Ett enormt rivalmöte. Uppskattningsvis 2 000 bortasupportrar, ja, ni förstår. En rejäl fest är att vänta, på läktaren såväl som planen.

Hur har dessa två inlett serien, då? IFK har väl inte direkt imponerat spelmässigt, men likväl plockat sex pinnar av sex möjliga. Premiären vanns, helt utan att imponera, med 1-0 hemma mot Åtvidaberg och statusen inför den svåra bortamatchen mot Örebro var oklar – men det blev ändå en 2-0-seger, dock med visst flyt på sin sida. Motståndarna hade till exempel två stolpträffar och flera möjligheter att måla.

Malmös första 20 minuter av säsongen var ren och skär propaganda; tre mål gjordes mot Sundsvall. När Enoch Adu sedermera blev utvisad i den 30:e matchminuten trappades tempot ner och matchen slutade till slut 4-1 till de svenska mästarna. Därefter vankades match mot väntade toppkonkurrenten AIK, vilken slutade mållöst – helt makalöst sett till de chanserna som skapades – och prestationen lämnar vissa frågetecken, defensivt som offensivt.

På frånvarolistan hittar vi IFK:s Mikael Boman, Adam Johansson och Patrick Dyrestam samt MFF:s Simon Kroon och Guillermo Molins. Gästerna får tillbaka Adu efter att ha avverkat sin en matchs långa avstängning och han väntas komma tillbaka, direkt in på det centrala mittfältet.

Mål åt båda håll i 6/7 senaste

Har svårt att hitta en vinnare här, känns mycket ovisst. Båda parter har kammat in en fin skörd, men också visat upp problem med spelet. Kommer krävas frejdigt arbete för att nå formtopparna – och kanske börjar de ta form nu? Återstår att se.

Men att döma av de första matcherna; IFK har trots sina två nollor tillåtit motståndarna komma till målchanser och MFF likaså. Det som behöver bättras i första hand, defensiven. Samtidigt finns det stor offensiv kraft hos dem båda, IFK med Lasse Vibe i spetsen och Malmö med Markus Rosenberg.

Inbördesmatcherna dessa två emellan brukar bjuda på mål i massor och i sex av de sju senaste har det nätats åt båda håll. Upprepas nu? Det är i alla fall jag inne på. IFK kan inte ha marginalerna på sin sida hela tiden, vilket man sannerligen hade mot Örebro, och MFF-keepern Robin Olsen kan inte briljera i match efter match – mot AIK räddade han sina kamrater från en förlust.

Tänkte att vi skulle erbjudas max 1,75x för att båda lagen gör mål – men när Ladbrokes sticker upp med 1,80x, då kliar det i fingrarna. Investerar en medelinsats på detta.

Få 1 000 kronor bonusspel hos Ladbrokes

Ladbrokes erbjuder det bästa oddset på vårt spel. Alla nya kunder hos dem får ett bonusspel värt upp till 1 000 kronor. Hämta ditt bonusspel här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 nordicbet logo 1 000 kr
Malmö 3,00 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Söndag 17:30, 12/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson