Speltips, Göteborg – Örebro 17/5: Stark favorit i cupfinalen

Spelbloggare Publicerat: 16 maj 2015

Allsvenska tabellettan står mot jumbon – i Svenska Cupen-final. Krisande Örebro kommer till Gamla Ullevi där IFK Göteborg är stora oddsfavoriter – ett favoritskap vi tror att de förvaltar utan större problem.

Ja, Örebro. Vad har hänt? Från rejält upphajpade efter succén i cupen, till att stå på ynka två pinnar efter åtta allsvenska matcher. Tränaren Alexander Axén och hans manskap jobbar i svår motvind och framåt är man helt uddlösa.

På pappret har man en av seriens starkaste anfallsuppsättning, men frånvaron av Alhassan Kamara har tagit hårdare än väntat och rapporterna från sjukstugan talar om att han sannolikt kommer vara borta ända fram till sommaruppehållet. Tid för Marcus Pode och Kalle Holmberg, som båda står på noll gjorda mål, att steppa upp.

Förutom avbräcket på nämnde Kamara, är Christer Lipovac och Jacob Rinne skadade. Nyblivne pappan Patrik Haginge har stått som ett frågetecken, men är med i truppen och tar med största sannolikhet en startplats.

Trots oerhört tufft motstånd, har den här finalen nåtts – och det efter två storskrällar. I slutspelet skickades de allsvenska regerande mästarna Malmö med 1-0 på bortaplan och därefter vann man med 2-0 mot titelaspiranten Elfsborg. Talar ändå om vilken styrka det finns i laget.

Vann med 2-0 på Behrn Arena

Formtoppade Göteborg är alltså högst upp på den allsvenska kullen för tillfället efter sex vinster, ett kryss och en förlust på de åtta inledande matcherna. Man har också växt i sina prestationer för varje vecka, inte minst de offensiva spelarna – framförallt har danskarna Lasse Vibe och Sören Rieks vaknat till liv och de är två spelare som absolut är tänkbara matchvinnare här.

Laget kommer stärkta med fyra vinster och en oavgjord match på de fem senaste och nu senast besegrades Kalmar med stabila 2-0 på Guldfågeln Arena. Finns väl småsaker i spelet att justera och slipa på, men över det hela ser IFK urstarka ut just nu.

Värden står utan nya skador och kan fortsätta gnugga vidare med det manskap som vann över Kalmar senast. Positiva besked, att få kontuinitet i laguttagningarna.

På Gamla Ullevi är IFK, som bekant, svårbesegrade och fjolårets hemmafacit i Allsvenskan var 11-2-2 – bäst i hela serien. Årets enda förlust kom förvisso på hemmaplan, men det var mot Malmö i en match som hade kunnat sluta hur som helst. Örebro står fortfarande utan gjort mål och fyra av fyra förluster i alla matcher på resande fot.

När lagen i början av april möttes på Behrn Arena vann IFK med 2-0 – nu har man hemmaplan och då borde värden vinna hyfsat bekvämt.

Göteborg -1,0 mål asian (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) finns till fina 1,76x hos Unibet, vilket kan jämföras med Bet365 som erbjuder hela 16 punkter mindre för samma spel. Synas med en medelinsats.

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,0 mål asian
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 17/5
TV / Stream:  svtett logo svtplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,43 unibet logo
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Örebro 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,90 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: