Speltips, Granada – Atlético Madrid 23/5: Upplagt för oavgjort

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2015

Granada har, helt oväntat, vänt på skutan och ser ut att fixa fortsatt kontrakt i Primera División – och när man möter Atlético Madrid på Estadio Nuevo Los Cármnes är krysset önskat för båda parter. Således avvaktande och målsnålt, månne?

Som de kommit tillbaka, Granada. Bara för ett par veckor sedan var laget som fastkedjat i det röda tabellområdet, men efter tre vinster i följd – den klart bästa perioden under hela spelåret – är man nu strax över sträcket. Dock är det fortfarande helt öppet i bottenstriden och allt kan hända med en match kvar av serien.

Atlético Madrid försvann från titelracet för en bra tid sedan och istället spelat för att behålla sin tredjeplats, vilken ger en direktbiljett till Champions League, och det mesta tyder på att man klarar av det – men en förlust här och Valencia skulle kunna kliva förbi i tabellen.

Formen är inte heller bra hos de regerande mästarna; nu senast förlorade man med 0-1 mot Barcelona och hade dessförinnan två raka kryss, varav det ena var mot Levante som hittas en bra bit nere på den undre tabellhalvan.

Gästerna står utan betydande avbräck och kan ställa ut den bästa möjliga startelvan. Granada har sedan tidigare en del spelare på skadelistan, men har nu också Javi Márquez och Lass Bangoura avstängda.

Allt talar för målsnålt och oavgjort

Formen och skadesituationer är dock av rätt liten betydelse här. Vid ett oavgjort resultat behåller Atlético helt säkert sin tredjeplats och Granada med all sannolikhet hålla huvudet över vattnet. Det enda som kan stoppa dem, om en pinne fixas, är om Eibar skulle vinna över Barcelona eller Almería över Valencia, vilket vore en enorm skräll.

Uppgjort klingar såklart illa, men här vet ändå båda parter att oavgjort är ett önskat resultat. Tänker att tempot medvetet kommer dras ner och bollen mest spelas runt på mittplan.

Krysset har sjunkit till 2,55x och då borde spelvärdet vara borta – men för under 0,5 mål erbjuder Betway hela 8,0x. Det är ett klart bättre alternativ i min bok.

Atlético brukar också vara inblandade i flera målsnåla tillställningar. På de 17 senaste matcherna har hela fyra stycken slutat mållöst.

Ja, som upplagt för oavgjort – sannolikt 0-0. Under 0,5 mål spelas till hela åtta gånger degen. För den som vill testa ett ”säkrare” spel, finns under 2,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt två) till 2,18 – men vi håller oss till det första spelet.

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål
Odds: 8,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 18:30, 23/5
TV / Stream:  tvtolv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Granada 4,50 unibet logo
Oavgjort 2,55 bwin logo
Atletico Madrid 2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,40 unibet logo
Under 2,5 mål 1,62 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: