Speltips, Granada – Eibar 24/8: Rädslan att förlora

Spelbloggare Publicerat: 23 augusti 2015

Eibar fick en gratisbiljett kvar i spanska Primera División i fjol och har siktet på att fixa kontraktet. Premiären spelas borta mot den väntade bottenkonkurrenten Granada – och då får vi en klar känsla för resultatet. 

Tredje sist, med sämre resultat i inbördesmatcherna mot två konkurrenter ovan och två pinnar upp till de två ovan de. Eibar hade – milt uttryckt – inte marginalerna på sin sida och skulle därför skickas ner i seriesystemet, men fick behålla sin plats eftersom Elche, som hamnade i mittenskiktet av tabellen, misskött sin ekonomi så uselt att de inte kunde få vara kvar i förstadivisionen.

Granada kom också undan med kniven mot strupen – dock tack vare sina sportsliga resultat. Laget plockade platsen precis över Eibar, båda med 35 inspelade pinnar vardera, trots att resultatraderna skiljde en del – Granada med 7-14-17 och Eibar med 9-8-21.

För värden saknas Fran Rico och Lombán och gästerna har Lillo, Jaime, Ander Gayoso samt Asier Riesgo out.

2/2 oavgjorda förra året

Kommer med all sannolikhet handla om bottenstriden för båda dessa två, som är starka oddskandidater till att trilla ur serien. Siktena är på överlevnad – tufft kan det dock bli. Min bestämda känsla är att konkurrensen på den undre tabellhalvan är tuffare nu kontra i fjol.

Med fjolåret i åtanke lär det knappast vara med speciellt kaxig inställning som dessa inleder serien – och som vi vet tenderar premiärer att bli jämna, tajta och ofta målsnåla. Rapporter talar också om att varken Granada eller Eibar sett speciellt vassa ut i vänskapsmatcherna inför spelåret, så självförtroendet att spela ut kanske inte finns där.

Är helt enkelt inne på att båda sidorna lär vara mer rädda att förlora kontra motiverade att vinna. Förra årets inbördesmatcher spelades precis efter den melodin och två oavgjorda av två möjliga blev det också – den identiska matchen slutade mållös.

Granada var också förra årets mest kryssglada lag i serien med 14 oavgjorda på 38 matcher. Nytt kryss här? Till 3,30x testar vi det i alla fall.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 24/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Granada 1,95 ladbrokes logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Eibar 4,85 unibet logo
Över 2,5 mål 2,80 unibet logo
Under 2,5 mål 1,50 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: