Speltips, Granada – Valencia 14/1: En förlust känns osannolikt

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2016

Dubbelmötet är redan avgjort och klasskillnaden mellan lagen är hur tydlig som helst. Orkar Granada stå upp för sin heder när Valencia kommer på besök?

Copa Del Rey rullar vidare och nu är det dags för returmötena, där bland annat Granada ska till att försöka vända på sitt 4-0-underläge mot Valencia. Det kommer såklart inte att hända, men matchen ska spelas ändå.

Spelbolagen dukar upp väldigt höga odds på den raka tvåan, trots att styrkeförhållandet mellan lagen blev väldigt tydligt i förra mötet. 2,88 gånger pengarna är väldigt bra betalt på en bortaseger, men då ska vi komma ihåg att Valencia i praktiken inte har någonting att spela för.

4-0 hemma på Mestalla gav ett utgångsläge som innebär att de helt enkelt kan förlora matchen utan att riskera att åka ut. Det bör öppna för att nya managern Gary Neville luftar en del spelare och ytterligare slipar på detaljer som kan bli viktiga i ligaspelet.

Granada inne i tuff period

På det hela taget har Granada det tufft just nu. Fyra förluster på de fem senaste matcherna är ett kvitto på att laget fortfarande tillhör ett av de svagare i ligan. Det var dessutom med nöd och näppe de överhuvudtaget tog sig vidare i cupen förra omgången, då man slog ut Leganes i kraft av fler gjorda bortamål.

Med andra ord är det vi behöver avgöra inför det här mötet hur pass motiverade de respektive lagen kommer att vara. Det är solklart att båda prioriterar ligaspelet i det här läget, med tanke på att det här dubbelmötet är dött redan innan returen.

Som enskild match blir därför detta andra möte svårbedömt, men med tanke på styrkeförhållandet som trots allt blev tydligt förra veckan håller vi gästerna som favoriter. I vilket fall som helst har vi svårt att se hur de skulle kunna förlora. Det är helt enkelt under deras – och inte minst Gary Nevilles – värdighet. Därför är 2,00 gånger pengarna på Valencia draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) ett väldigt fint spel till ett bra odds. Märk väl att Valencia har 9-0 i inbördes målskillnad på sina tre senaste matcher mot just Granada. Talande siffror.

Speltips:

Speltips:  Valencia draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, torsdag 14/1
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Granada  2,70 williamhill logo
Oavgjort  3,30 bwin logo
Valencia  2,88 betway logo
Över 2,5 mål  2,10 expekt logo
Under 2,5 mål  1,77 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: