Speltips, Grigor Dimitrov – Christopher O’Connell 17/1: Morgonmatch i Australian Open

Simon Pålsson Publicerat: 16 januari 2017

Två spel hämtas från morgonmatchen mellan Grigor Dimitrov och Christopher O’Connell i Australian Open. Det här borde bli en tämligen ensidig historia om allt går som vår prognos säger.

Det första speltipset från Australian Open var helt i sin ordning, när Tomas Berdych körde över Luca Vanni till den milda grad att italienaren lämnade in handduken på grund av skada redan i andra set.

Nu hoppas vi på ytterligare ett bra speltips, men en färdigspelad match, när bulgaren Grigor Dimitrov tar sig an wildcardet Christopher O’Connell från Australien. En hemmaspelare mot en erkänd världsspelare alltså, hur ska det här gå?

Hemmaplansfördelen i all ära, men favoritskapet här är så extremt tydligt. Grigor Dimitrov är en väldigt bra tennisspelare, som dessutom trivs allra bäst på hårt underlag. Australiensaren Christopher O’Connell trivs bättre på grus, men har också en massa hardcourtmatcher innanför västen.

Två spel hämtas härifrån

Faktum är att det egentligen bara går att kika på rankingen för att se den enorma skillnaden mellan spelarna. Trots sina 22 år – tämligen mycket jämfört med flera av tourens talanger – är Christopher O’Connell bara rankad strax över 200 i världen. Grigor Dimitrov ligger topp 15.

Det som dock gör oss allra mest övertygade om att bulgaren kniper en väldigt enkel seger här är formen han har visat upp. I sin första turnering för året – i Brisbane – gick 25-åringen hela vägen fram till titeln. I finalen slog han världsspelaren Kei Nishikori med 2-1 i set, men under resans gång slog Grigor Dimitrov också ut spelare som Milos Raonic och Dominic Thiem. Där kan vi snacka styrkebesked.

Grigor Dimitrov är för övrigt en allsidig spelare med flera vapen. Han är därmed inte en spelare som enbart förlitar sig på sin serve, utan är tuff att möta i alla skeden av en tennismatch. Det gör det intressant med ett handikappspel här.

Vårt första spel blir dock Grigor Dimitrov 3-0 till 1,48 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det känns som väldigt bra ränta på pengarna.

Vårt andra spel blir Grigor Dimitrov -8,5 game till 2,00 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus). Det bör han klara av. -9,5 till 2,55 lockar också, men vi håller oss i kragen här.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Grigor Dimitrov 3-0
Speltips 2: Grigor Dimitrov -8,5 game
Odds:  1,48 / 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Cirka 09:00, tisdag 17/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: