Speltips, Groningen – PSV 2/8: Skrällspel i Supercupen

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2015

Fler Supercupfinaler står på schemat – nu mellan de holländska cup- och serievinnarna. PSV är och ska vara stora favoriter, men oddsen lutar över lite väl i deras fördel när Groningen står på andra sidan planhalvan.

Något av ett maktskifte inträffade under fjolåret i den holländska klubbfotbollen. Efter att Ajax vunnit fyra serietitlar efter varandra, blev det PSV som toppade serien – med hela 17 pinnar ner till tvåan Ajax. En jordskredsseger.

Det är inte bara så att det var ett maktskifte av att Ajax inte vann titeln för första gången på länge – PSV målas faktiskt ut som favoriter, om än knappa sådana, att toppa serien nu. Undertecknad håller deras chanser som lika stora och det skulle kunna vara lite så att PSV faktiskt överhajpas smått.

Serieåtta, men cupvinnare. Groningen fick höja en pokal under förra året efter en fantastisk cupresa. PEC Zwolle vann man med 2-0 över i finalen efter två baljor signerade Albert Rusnák, som annars inte är känd för att vara någon målskytt.

Att utmana toppen i serien anses Groningen inte ha speciellt stor chans att göra, men en Europaplats ska kunna plockas och i enskilda matcher kan man skrälla mot vilka som helst – även här. Här kan dessutom en titel plockas direkt.

Fina skrällodds

Ja, PSV är klassen bättre än Groningen – men över en match ser jag inte varför de ska målas ut som så pass stora favoriter på neutral plan (matchen spelas i Amsterdam). 1,45 gånger degen är den raka tvåan nere i och det är missvisande. Så mycket ska inte skilja.

Flera nyckelspelare har lämnat PSV, den största Memphis Depay som blev delad skyttevinnare i serien på 22 baljor i fjol. Manchester United är hans nya klubbadress, vilket knappast kan ha undgått någon med någorlunda koll. Hur som helst, man har fått snickra om en hel del. Man ska kunna fortsätta hålla bra nivå, men det kan ta tid innan saker faller på sin plats.

Groningen har också förändrat en del i truppen, men också fått in bra ersättare.

Nåväl, PSV favoriter – helt befogat, men när vi får 8,0 (!) för den raka ettan är det bara att investera polletterna. Mindre övertygade om värdet blir vi inte heller med tanke på att Groningen vunnit två av de fyra senaste inbördesmötena, medan en slutat oavgjort och övrig förlorats.

Speltips:

Speltips: Groningen vinner, rak etta
Odds: 8,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 2/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Groningen 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,75 williamhill logo
PSV 1,45 betsson logo
Över 2,5 mål 1,50 betsson logo
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: