Speltips Guinea – Malawi 10/1: Afrikanska mästerskapen

Martin Efvergren Publicerat: 10 januari 2022

Guinea och Malawi gör upp i den första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas måndagen den 10 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Guinea – Malawi

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun har skjutits upp två gånger om, men nu ska turneringen äntligen bli av. Detta trots att pandemin, som stoppade mästerskapen förra gången, återigen har tagit ny fart.

I de afrikanska mästerskapens grupp B hittar vi Guinea, Malawi, Zimbabwe och Senegal. De sistnämnda gäller som huvudfavoriter att vinna hela turneringen och är således favoriter även i den här gruppen. Som andrahandsfavoriter i gruppen gäller Guinea.

Guinea har dock inte vunnit någon av sina sex senaste tävlingsmatcher. Dessa matcher spelade man i VM-kvalet där man slutade på en tredjeplats i sin grupp – efter Guinea-Bissau och Marocko som vann gruppen överlägset.

Guinea förlorade båda sin möten mot Marocko och därutöver kryssade man i samtliga de fyra övriga matcherna.

I premiärmatchen av de afrikanska mästerskapen väntar nu ett Malawi som slutade sist sin VM-kvalgrupp. De lyckades besegra Mozambique hemma, men förlorade de övriga fem matcherna där Kamerun och Elfenbenskusten var de andra två lagen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Relativt målrikt på sistone

Varken Guinea eller Malawi har gjort några vidare bra resultat den senaste tiden, men de förstnämnda gäller ändå som ganska klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att Guinea vinner matchen ger drygt 1.50 gånger insatsen.

Ser vi till inbördes möten är det fördel Guinea, men de här lagen har inte ställts mot varandra särskilt många gånger genom åren. Senast nationerna möttes var i kvalet till de afrikanska mästerskapen 2016. Då vann Guinea den ena matchen med 2-1 medan den första slutade mållös.

Om man ska generalisera så är det helt klart så att det ofta blir målsnålt när afrikanska lag ställs mot varandra. Spelbolagen är också tydligt inne på att det här kommer att bli en målsnålt tillställning. Ett spel på under 2.5 mål ger endast omkring 1.47 gånger insatsen.

Ser vi till lagens senaste matcher har det dock gjorts en del mål. Guineas fall har det gjorts minst två mål i 10 av deras 11 senaste matcher om inkluderar deras två träningsmatcher mot Rwanda inför den här turneringen. Detsamma gäller i 10 av Malawis 12 senaste matcher.

Detta göra att jag finner bäst spelvärde i att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir därför över 2 mål (asian handicap) till 1.91 gånger pengarna hos Expekt. Det innebär alltså att vi får tillbaka pengarna om det görs totalt två mål och vinner om det görs fler än två.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian)
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, måndag 10 december 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: