Speltips Häcken – AIK 1/10: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 1 oktober 2023

Det är toppen mot botten när Häcken ställs mot AIK på Hisingen på söndagseftermiddagen.

Häcken - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Häcken glider allt längre ifrån guldstriden så har AIK börjat leta sig upp på säker mark, men det är fortfarande viktiga poäng som står på spel för båda lagen på söndag. Häcken har i nuläget fem poäng upp till Malmö i serieledning och vinner de inte nu på söndag är de med all förmodan borträknade ur titelstriden.

Hisingslagets form har snabbt börjat gå utför på senare tid och med tre förluster på de fyra senaste matcherna i ligaspelet så har de tappat mark i tabelltoppen. Försäljningen av flertalet nyckelspelare kombinerat med spel ute i Europa har bevisligen blivit lite för mycket att hantera för de regerande svenska mästarna.

De kunde åtminstone ta ut sina frustrationer på division 3-laget Jonsered i svenska cupen tidigare i veckan, men även där var det länge ganska jämnt trots att Häcken till slut vann med 4-1. Häcken är, som alltid, starka framåt men defensiven lämnar mer att önska vilket Jonsereds mål också vittnar om. Deras oförmåga att kunna stänga igen bakåt och göra förändringar i spelet blev också uppenbart mot Bayer Leverkusen i Europa League.

Häcken gäller som klara favoriter hos spelbolagen, men med deras nuvarande form känns ett spel på den raka ettan något riskabelt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har levererat i avgörande matcher

Gästande AIK kommer i sin tur från ett par blytunga segrar som har gjort att de har kunnat klättra upp på säker mark i tabellen. De har vunnit de ångestladdade mötena mot både Varberg och Degerfors, och krönte sina insatser med en tung derbyseger mot Djurgården förra söndagen.

Även om spelet inte alltid har sett strålande ut så har de under Henning Berg lyckats hitta någon form av stabilitet i grundspelet. Det har möjliggjort att de har kunnat ta viktiga poäng i avgörande skeden av säsongen, och nu ser den värsta faran ut att vara över. Det är dock bara två poäng ovanför Sirius på negativ kvalplats och kommer att behöva hålla i sin fina form för att vara helt säkra på att slippa superettan nästa år.

Vanligtvis hade en bortamatch på Hisingen varit en väldigt tuff uppgift men i och med de båda lagens formkurvor så känns det som ett relativt öppet möte. Det tenderar att bli en hel del mål åt båda hållen när Häcken spelar och AIK har i sin tur gjort mål i åtta raka ligamatcher. Vårt spel inför matchen blir därmed en kombination av 2,5 mål och att båda lagen gör mål för 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 1 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+