Speltips, Häcken – AIK 6/6: Guldodds på Gamla Ullevi

Spelbloggare Publicerat: 5 juni 2015

Häcken står med tre raka matcher i följd utan vinst och när ett AIK som inte alls fått till det på resande fot kommer till Gamla Ullevi borde det bli på tal om en målrik batalj.

Åttan mot sexan. En värd som huserar där de förväntas, en besökare som inte alls kommit upp i nivå och börjar halka ifrån toppen. Således redan nu lite av en ödesmatch för stockholmarna medan Häcken, trots sin halvdana form, kan spela hyfsat avslappnat.

Häcken var uppe och nosade på topp fyra-platserna efter succén med tre raka vinster och hållna nollor, varav den ena var borta mot Malmö där man helt oväntat vann med tre mål mot noll – men därefter hamnade man i en rejäl baksmälla; förlorade med 0-2 mot Falkenberg respektive Gefle och fick bara oavgjort (1-1) mot tabelljumbon Åtvidaberg senast.

Trots att AIK vunnit de två senaste matcherna är laget extremt ifrågasatt. Kritikerna menar att försvarsspelet är alltför uselt, men pinnarna fortsätter ändå rulla in då de offensiva spelarna producerar vidare. I derbyt mot Djurgården gjordes två stycken, mot Helsingborg tre och Falkenberg fyra.

Släppte in tre baljor mot Falkenberg

Det är osäkert huruvida AIK:s mittback Sauli Väisänen kan komma till spel. Säkert är i alla fall att han var saknad i den senaste hemmamatchen mot Falkenberg där hela tre baljor släpptes in – en prestation som höjer upp flera frågetecken angående försvarsspelet. För Häcken ser det ut som att endast nyopererade Martin Ericsson är out.

Häcken har inte visat upp samma frejdiga offensiv till skillnad från tidigare år och den självklara målskytten saknas. Bara två av 12 matcher hittills har klivit över 2,5-målslinan – men trots detta tror undertecknad på att vi får se ett antal mål på Gamla Ullevi.

Anledningen är kort och gott – AIK. Såväl kollektivt och individuellt har stockholmarna varit makalöst usla defensivt, medan offensiven ser klart bättre ut. Med Nabil Bahoui och Henok Goitom i spetsen producerar och sårar motståndarna match efter match. Man har fem raka matcher där det blivit minst tre baljor och nio över hela säsongen.

Nu måste AIK framåt i ett försök att minska avståndet jämtemot toppen inför sommaruppehållet och då kommer det bjudas på ytor för Häcken.

Över 2,5 mål spelas till 1,86x hos Redbet. Oddsdropp är att vänta.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/6
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 2,62 redbet logo
Oavgjort 3,50 redbet logo
AIK 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,86 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: