Speltips, Häcken – Åtvidaberg 24/9: Ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2015

Sedan Häckens ankomst till Bravida Arena har man strålat på ett alldeles exceptionellt sätt och när tabelljumbon Åtvidaberg kommer till arenan ska det väl bara råda klasskillnad?

Ett litet lyft, två raka matcher utan förlust. Årets första bortavinst mot Sundsvall och en pinne hemma mot Kalmar senast. Det är starkt att klara av att kraftsamla så när kontraktet är så pass långt borta, närmast omöjligt att fixa. Med sju pinnar upp till kvalstrecket och sex matcher kvar att avverka – nej, det händer inte. Superettan härnäst!

Den här 0-1-vinsten också – allt annat än rättvis. Sundsvall styrde allt, hade massvis av chanser, en boll i ribban. ÅFF hade helt enkelt rejält med flyt. Målet var av bra kvalité, men kom från mer eller mindre ingenstans. 1-1 mot Kalmar var okej, men det var också en extremt skadedrabbad motståndare och kvitteringsbaljan fick man i de absoluta slutminuterna.

Inte direkt imponerad av vad jumbon åstadkommit på planen, trots resultaten. Kvalitéerna är begränsade, och jag tycker att det är tydligt att man inte hör hemma i det svenska finrummet, Allsvenskan.

Enda avbräcket är på keepern Henrik Gustavsson, som varit borta en och en halv månad nu.

Starka på Bravida Arena

Häcken saknar bara David Frölund och Albin Skoglund. Positivt för båda sidorna.

Måste säga att jag är måttligt imponerad av Häcken också; de är alltför ojämna i sina prestationer, framförallt mellan hemma- kontra bortaplan. På resande fot har göteborgarna sju matcher i följd utan vinst, sex förluster och ett kryss, vilket kom mot just Åtvidaberg.

Hemma däremot, sedan arenaflytten, premiären av Bravida Arena – där är man fasansfullt starka; spelar en positiv, framåtlutad och underhållande fotboll. En fotboll som borde nöta ner ÅFF relativt enkelt under 90 minuter. Fyra vinster och tre oavgjorda är facit på den nya arenan medan Åtvidaberg staplat upp 1-2-8 på resande fot. Tillsammans med Halmstad – sämst i serien.

I början av förra veckan spelade Häcken ut Halmstad på hemmaplan och vann med fyra mål mot ett. Liknande motstånd nu och siffrorna blir kanske inte så stora, men minst en balja bör man plocka det här med, sannolikt fler.

Häcken -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – är acceptabelt till 1,86x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Häcken -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/9
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 1,50 unibet logo
Oavgjort 4,70 redbet logo
Åtvidaberg 7,40 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,74 unibet logo
Under 2,5 mål 2,20 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: