Speltips, Häcken – Djurgården 9/4: Fixar poäng – i stjärnans frånvaro?

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2015
bkh dif 9/4
Foto: Bildbyrån

Både Häcken och Djurgården kommer från varsin förlust i premiären och drabbar nu samman på Gamla Ullevi. Gästerna är drabbade av ett tufft avbräck, men har inte oddssättarna reagerat aningen tufft på detta?

Häcken fick en tuff start på spelåret och förlorade med 0-2 mot Hammarby på Tele2 Arena – helt rättvisande siffror. Man tillåt motståndarna komma bakom sin backlinje alltför ofta i första halvlek och det utnyttjade Bajen två gånger om. Sista 45, när man skulle föra dansen, skymtade den offensiva fantasin med sin frånvaro. Spetsen Dardan Rexhepi avväpnades utan större problem och blev inte sällan för ensam i straffområdet.

Såklart svårt att ställas mot ett Hammarby med 30 000 högljudda fans på läktaren. Sedan vet vi ju att nykomlingarna brukar kunna ställa till det för de bättre lagen inledningsvis, men prestationen lämnar likväl en hel del frågetecken.

Häcken har de senaste åren alltid haft målskyttar av hög rang längst fram i banan, men Rexhepi är inte en spelare jag tror kommer klara av att peta in ett tvåsiffrigt antal mål under säsongen. Hans anfallskonkurrent Gunner Heidar Thorvaldsson har kvalitéer, men egentligen inte presterat sedan sejouren i Norrköping och är dessutom 33 år gammal nu.

Trivs på bortaplan

Även Djurgården förlorade på Tele2 Arena i premiären, det mot titelaspiranten Elfsborg med 1-2. Allt annat än en topprestation, men det hade inte varit orättvist om matchen hade slutat oavgjort. Fanns en del glädjemoment, även om målchanserna var svårskapta och udden lite avtrubbad. Skulle inte bli förvånad om Sebastian Andersson kommer in och tar en plats i anfallet från antingen Amadou Jawo eller Sam Johnson.

Anmärkningsvärt var att Blåränderna plockade mer av värde till tabellen från borta- än hemmaplan i fjol. Flera av spelarna har uttryckt att de trivs bättre på naturgräs och det är tydligt att man är snäppet bättre som icke spelförande. Organisationen är stark och styrkan finns främst i omställningsspelet.

Tror bestämt att bortalaget ska ha en god möjlighet att hämta in poäng från Gamla Ullevi. När det blev klart att Haris Radetinac, som klev ut axelskadad i premiären, inte är aktuell för spel här har oddssättarna sänkt oddset på ettan rejält. Visst är Radetinac en av, om inte den bästa spelaren i Blåränderna, men mittfältet är starkt och ersättarna håller god nivå. Kerim Mrabti, som hoppade in, var en av de bättre på planen mot Elfsborg och väntas få förtroendet från start.

Djurgården +0,5 mål AH (detsamma som dubbelchans X2) står i 2,08x hos Bet365 och det plockas utan att blinka. Allt över dubbelt är acceptabelt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Häcken 1,81 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,70 titanbet logo 1 000 kr
Djurgården 4,35 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,03 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Djurgården +0,5 mål (asian)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 9/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson