Speltips, Häcken – Gefle 8/8: Saknar viktiga pjäser – skrällchans

Spelbloggare Publicerat: 7 augusti 2015

På Bravida Arena väntar Häcken för ett formstarkt Gefle och skrällchansen ska anses klart mycket större än oddssättarna antyder. Spelvärde deluxe!

Formstarkt står mot formstarkt. Eller ja, Häcken ser i alla fall bra ut på hemmaplan. Sedan flytten till Bravida Arena har spelarna lyst på ett helt annat sätt, de vill spela offensiv fotboll i en helt annan utsträckning och facit är två vinster och ett kryss – i alla dessa matcher har man skyfflat in tre baljor.

På bortaplan är man inte lika fyllda av självförtroende och står utan vinst i fyra raka matcher, men prestationen senast, mot Djurgården på Tele2 Arena, stod man för en helt bra prestation. Hade kunnat sluta hur som helst – dock var de klassiska marginalerna på fel sida för göteborgarna och förlustsiffrorna skrevs 1-2.

Gefle ja, de är också formstarka. Två raka 1-0-vinster – mot Halmstad respektive Falkenberg – har plockats och dessförinnan hade man två oavgjorda i följd. Lika stabila är man kanske inte jämfört med tidigare år, men det finns en helt annan anfallsvilja, som imponerar. Sjundeplatsen innehas och två platser under hittas Häcken.

Två mittfältskuggar saknas

Gillar vad båda sidorna presterat på sistone. De känns också lite oförutsägbara; positiva prestationer avverkas med sämre sådana. Vill mena att det är en öppen match som väntar, där Häcken självklart ska vara favoriter – men inte alls så pass stora som oddssättarna vill få det till. Här finns det enormt spelvärde.

Gästernas Johan Oremo saknas och utan honom förloras en hel del offensiv kraft. Annars ser skadesituationen ljus ut – detta helt till skillnad från Häckens dito. Förutom alla de spelare som saknats sedan tidigare, är nu mittfältarna Samuel Gustafson och Mohammed Abubakari avstängda – två av lagets viktigaste pjäser.

1,60-4,10-7,00 står 1×2-marknaden i och det är tveklöst att värden målas ut som för stora favoriter. Skulle inte alls bli förvånad om Gefle sprattlar till, hämtar in en trea och således befäster sin position på den övre tabellhalvan.

Gefle dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) betalar enorma 5,25x och det synas. Skulle själv satt ut runt 4,0x för samma spel, så värdet är omöjligt att bortse från.

Speltips:

Speltips: Gefle draw no bet
Odds: 5,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 8/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 1,60 williamhill logo
Oavgjort 4,10 redbet logo
Gefle 7,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,82 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: