Speltips, Häcken – Halmstad 14/9: Enorma skillnader i oddssättningen

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2015

Ett par spelbolag dukar upp fina odds när BK Häcken får besök av Halmstads BK under måndagskvällen. Därför tycker vi oss ha funnit ett fint speltips inför matchen.

Det börjar bli skarpt läge i den allsvenska tabellen. Med åtta matcher kvar att spela ligger Halmstad BK på nedflyttningsplats och är därför i stort behov att börja plocka en- och framförallt trepoängare för att kunna ta sig ikapp och förbi lagen precis över dem i tabellen.

Under måndagskvällen åker man till nya Bravida Arena på Hisingen för att försöka få med sig en eller flera poäng till Halland. Hemmalaget BK Häcken, som i skrivande stund harvar omkring i tabellens mitt, kan antas ha andra planer än att låta Halmstad ta poäng. Hemma på Bravida Arena har man redan visat sig vara starka, speciellt offensivt, och vi kan bara anta att man ämnar fortsätta den trenden.

Nu ska det visserligen understrykas att BK Häcken sett något rostiga ut på sistone, med poängtapp mot bland annat Örebro, Gefle och Djurgården. Det ska dock sägas att man däremellan slagit de regerande mästarna Malmö FF. Det finns med andra ord kvalité i laget även nu under hösten.

Halmstad får det för tufft

Precis som många andra håller vi BK Häcken som solklara favoriter i den här matchen. Inte nog med att man är ett hemmastarkt och offensivt skickligt lag, man möter också en motståndare som haft det svårt hela säsongen. Därtill har man genomgående haft problem mot de lite större, bättre och offensivt starkare lagen – en kategori som vi tycker BK Häcken kvalar in till.

BK Häcken har dessutom tre raka segrar mot Halmstads BK. En intressant detalj är att man i samtliga matcher satt full fart direkt och man har tagit ledningen redan i den första halvleken i samtliga tre matcher. 5-0 på tre förstahalvlekar mot Halmstads BK är en mycket talande statistik och vittnar om att Halmstad sällan har något att sätta emot när man tar sig an BK Häcken.

Viktig information är att Viktor Ljung saknas hos gästerna, medan hemmalaget får klara sig utan mittbacken Jasmin Sudic som har en match kvar på sin avstängning efter det röda kortet i derbyt mot IFK Göteborg.

Hur som helst tror vi att BK Häcken blir numret för stort för Halmstads BK här och känslan är att det syns redan från start. Det raka spelet ger dryga 1,40 gånger pengarna och det känns på tok för lågt. Vi riktar därför blickarna mot den första halvleken. Vi tror att hemmalaget tar kommandot direkt och blir inte förvånade om vi får se ett tidigt ledningsmål. 2,05 gånger pengarna hos ComeOn för BK Häcken leda i paus känns därför som ett bra spel, inte minst med tanke på att samma spel hos MyBet bara ger 1,70.

Speltips:

Speltips:  BK Häcken vinna första halvlek
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 14/9
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
BK Häcken  1,51 redbet logo
Oavgjort  4,50 redbet logo
Halmstads BK  7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,85 unibet logo
Under 2,5 mål  2,05 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: