Speltips, Häcken – Kalmar 25/7: Arenaeffekten talar för mål

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2015

Häcken har fått proppen ur i offensiven på den sin nya hemmaplan, Bravida Arena. När Kalmar, som skickade in fyra baljor senast, kommer på besök – luktar det målrikt.

Åttan mot nian, en pinne skiljer dem åt. Ett sexpoängsmöte är det med andra ord vi har att se fram emot. Guldstrid och till och med jakten på Europabiljetterna är körd för båda sidorna – ner till botten är avståndet inte jättestort, men kvalitén är för stor för att det ska bli på tal om bottenfajter. Två typiska mittenlag är det som ska göra upp om poängen.

Det blir den tredje matchen någonsin på nybyggda Bravida Arena och supportrarna som försvann i och med den tillfälliga flytten till Gamla Ullevi har kommit tillbaka – faktum är att det varit mer än 6 000 åskådare på plats i båda de här matcherna. Vi kan räkna med en mindre publiksiffra nu, men alltjämt en bra i Häckens mått mätt.

På nya arenan: 11 mål på två matcher

Den här arenaflytten, att få komma hem, har inneburit en enorm nytändning för Häcken – känslan är att man hittat tillbaka till sitt gamla jag. Spelarna skiner på ett helt annat sätt på Bravida Arena kontra Gamla Ullevi och verkar ha hittat nycklarna som gjort klubben så pass framgångsrik de senaste åren.

Offensiven handlar det såklart om. Den första matchen på arenan, mot Helsingborg, vann man med 3-2 efter att ha gjort säsongens kanske bästa prestation i en av de mest underhållande tillställningarna som Allsvenskan anno 2005 bjudit på hittills. Resultatet sämre, men ännu en målfest blev det senast mot Hammarby – 3-3 skrevs slutresultatet.

– Vi har chansen till en nystart nu med en ny arena och jag vill att vi ska gå ut och köra anfallsfotboll här, vi har ändå gjort sex mål på två matcher och jag tycker att vi bara ska fortsätta ösa på, säger Samuel Gustafson, som var avstängd senast, till klubbens hemsida.

Hans brorsa, Simon, är ju såld och med det förlorade Häcken sin kanske bästa spelare, men Paulinho Guerreiro, som virrade upp de allsvenska försvaren i Häckentröjan 2008-2010, är tillbaka i klubben och i comebacken skickade han in två av lagets tre baljor mot Hammarby. En drömstart och det ska bli intressant att se vad brassen kan åstadkomma under den andra halvan av Allsvenskan.

Efter en period av måltorska krossade Kalmar Falkenberg med 4-0 hemma på Guldfågeln Arena förra veckan – Marcus Antonsson gjorde två av målen – och det är helt klart med nyvunnet självförtroende som KFF-spelarna kommer till Bravida Arena. Mittbacken Ludvig Öhman åkte också på sitt tredje gula kort för säsongen och är därmed avstängd. Defensivt avbräck.

Luktar målfest långa väger, tycker jag. Över 2,5 mål spelas till 1,83x hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 16:00, lördag 25/7
TV:  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmorelive logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 1,86 redbet logo
Oavgjort 3,70 redbet logo
Kalmar 4,70 redbet logo
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,05 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: