Speltips, Halmstad – Åtvidaberg 9/8: Målspel från Örjans Vall

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2015

Söndagen bjuder på mer allsvensk fotboll. På Örjans Vall står Halmstad, som är tredje sist, som värd och på besök kommer jumbon Åtvidaberg. Det luktar målsnålt och vi synar en av linorna.

Det är två sidor som växt prestationsmässigt desto längre spelåret lidit som möts. Halmstad renoverade stora delar av truppen, förlorade betydande spelare och saknas fixstjärnor inför säsongen – ändå ska man ha en god möjlighet att överleva i Allsvenskan, hur fult det än må kunna bli.

Varför detta, då? Finns förstås flera orsaker. Den främsta – Janne Jönsson. Det är ett fantastiskt jobb tränaren gjort med sitt HBK. Tålamodet han har är beundransvärt, från början var han helt tydlig med vad som skulle jobbas med; grunderna – för att sedan utveckla spelet. Som han lyckats.

Inte för att de direkt imponerar just nu, men även Åtvidabergs formkurva pekar uppåt. Förvisso kom den enda vinsten i årets seriespel – nu är 18 matcher spelade – i den fjärde omgången. Däremot har man kommit in i en trend där man faktiskt är svåra att slå och även få hå på; fyra av de fem senaste matcherna har slutat oavgjort och övrig således förlorats.

Just nu har tabelljumbon fem pinnar upp till kvalplatsen och ytterligare två till säker mark. Vänder, som ni vet, fort i Allsvenskan, men det är ändå ett avstånd som är svårt att knappa in på, speciellt när spelarresurserna är så pass begränsade.

Sju raka under 2,5 mål

Halmstads fokus i matcherna är först och främst – att hålla nollan. Sedan jobbar man vidare från det och det är tveklöst en helt annan stabilitet som Janne Jönsson fått in i truppen. Defensivt är man urstarka och när man får in en balja eller två räcker det ofta långt. Nu har man dock tappat ännu mer offensivt; inte målat på 370 minuter och förlorat två raka.

Gästerna kan vara supernöjda med sin prestation senast, när man spelade oavgjort (2-2) hemma mot mästarna Malmö – ett helt rättvist resultat. Man fick ut det man ville av anfallsspelet, men nu väntar en annan typ av matchbild eftersom Halmstad inte är de som vill få upp tempot i matcherna och det är ju oftast värden som ska sätta det.

Trots att HBK stärks offensivt inför matchen, av det faktum att James Keene är skadefri och anfallaren Matthew Rusike väntas debutera samt att ÅFF:s keeper ”Fimpen” Gustavsson är osäker för spel med en skada pekar det åt målsnålt här.

Sju raka matcher där det bjudits på max två mål har Halmstad radat upp och för ÅFF är det likadant i tre av de fem senaste. Jo, det här blir tajt, chansfattigt och i sin tur – målsnålt. Det är i alla fall min klara känsla. Under 2,5 mål spelas till 1,91x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 9/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 1,93 nordicbet logo
Oavgjort 3,60 redbet logo
Åtvidaberg 4,40 redbet logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: