Speltips, Halmstad – Djurgården 18/5: Formsvagt mot formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2015

Botten mot toppen. Halmstad tar emot Djurgården på Örjans Vall under måndagskvällen i den nionde omgången – och vi har inget större problem att välja sida på 1×2-marknaden.

Att Halmstad, med alla sina spelarförluster, skulle få det svårt i Allsvenskan anno 2015 är allt annat än chockerande – men är man verkligen såhär katastrofala? Med fyra inspelade pinnar på åtta matcher, är man nästjumbo och det börjar redan nu bli bråttom att börja lösa resultat nu, när mitten håller på att dra ifrån och bottenlagen cementeras fast– just i botten.

Tränaren Janne Jönsson har talat om att prioritet ett är att få ordning på defensiven, vilket till viss del också gjorts – men när inga mål görs, spelar det ingen större roll. Fyra mål har det blivit framåt medan 13 släppts in och det är nästan bara Kwame Karikari som utgör ett tydligt hot i offensiven. James Keene har väl gjort ett okej jobb sedan hans ankomst, men han är inte känd för att vara någon pålitlig målmaskin och står fortfarande med en nolla i målkolumnen efter fyra spelade matcher.

I formtabellen är man, precis som i hela tabellen, näst sämst. I slutet av förra månaden sprattlade man till rejält och vann med 1-0 hemma mot titelaspiranten Elfsborg, men därefter har det blivit tre förluster efter varandra – mot Malmö, Häcken och Falkenberg.

Viktor Ljung är ensam spelare på Halmstads skadelista. Förvisso ett stort avbräck, men det finns okej ersättare.

Toppar formtabellen

Efter den tveksamma starten på Allsvenskan med två förluster och ett kryss på de inledande matcherna, är Djurgården nu fyra i tabellen. Formtabellen har toppats och man kammat fullt på de fem senaste matcherna. Saker och ting ser ut att falla på plats för Blåränderna – och det finns potential för att stanna kvar uppe i toppstriden.

En av de största faktororerna till succén stavas Nyasha Mushekwi – den tidigare helt okända spelaren – som kommit in och briljerat fullständigt. Anfallaren hittar nätet ur alla möjliga vinklar och står på sju gjorda hittills och toppar skytteligan med det.

Nu senast, när man vann med 3-2 borta mot Åtvidaberg, fungerade det spelmässiga egentligen inte överhuvudtaget, men stockholmarna var nära på hundraprocentiga i sin effektivitet och nämnde Mushekwi målade dubbelt och blev stor matchhjälte med den avgörande baljan fem minuter från slutet.

Alla de här vinstmatcherna har spelats på plast – nu är det naturgräs som gäller. Blir lite av en omställning, men i fjol visade Djurgården att man hanterar att spela på gräs och bortafacit var faktiskt bättre än det på hemmaplan.

Pjäserna Emil Bergström och Kerim Mrabti som kämpat med småskavanker under veckan, har båda deklarerats redo för spel. Truppen är därmed frisk och hel.

Förra året vann Halmstad det identiska mötet med detta, men innan dess stod Djurgården starka med sex raka inbördesvinster. I rådande form ska Blåränderna från Stockholm ställas ut som stora favoriter och den raka tvåan investeras i till 2,15 hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 18/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 3,60 comeon logo
Oavgjort 3,50 nordicbet logo
Djurgården 2,15 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: