Speltips, Halmstad – Norrköping 9/4: Försvarsspelet prioriterat

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2015
bp hbk 29/9
Foto: Bildbyrån

Ett Halmstad som visade positiva tendenser i premiären ställs mot Norrköping på Örjans Vall och det mesta talar för att en målsnål batalj är att vänta.

Halmstad premiärspelade borta mot AIK och bjöd på oväntat tufft motstånd. Man förlorade med 1-2, men hade mycket väl kunnat lösa ett oavgjort resultat. Tycker ändå inte att de ska höjas till skyarna efter prestationen, flera av målchanserna fick man mer eller mindre serverade på ett silverfat av ett naivt AIK.

Förra året var HBK relativt starka framåt, klart sämre bakåt. Det här året tror jag att det kan bli tvärtom; nästan alla offensiva pjäser av kvalité har skeppats ut och ersättarna håller inte i närheten av samma nivå. Blir en mer defensivt orienterad spelfilosofi, det har också uttryckts av nytillträdda Janne Jönsson, som jag håller som en mycket klok tränare.

– Vi har jobbat extra mycket på försvarsspelet med olika presshöjd för att vara så tajta som möjligt och bygga grundtryggheten. För fungerar det kan man vinna även en dag när anfallsspelet inte fungerar perfekt, sa Janne inför matchen mot AIK till Hallandsposten.

– Däremot är vi inte där anfallsmässigt – det är många nya brickor som ska på plats så där finns det mer att ta av.

Även nu är han inne på att jobba vidare med försvarsspelet, ta med det positiva från premiären och slipa på detaljerna som inte fungerade.

Bra betalt för underspelet

Missade Norrköpings match mot Örebro, men rapporter talar om att IFK gjorde en bra första halvlek och en klart sämre andra. Inte helt olikt HBK så saknades effektiviteten i offensivt straffområde. Förvisso släpptes en del målchanser till, men Örebro är oerhört anfallsstarka och att bara släppa in en balja mot dem får betraktas som bra.

Man var tokusla defensivt förra året och deras matcher bjöd ofta på en hel del mål, dock gjordes mindre än ett i snitt per bortamatch. Bara veckan innan premiären lämnade dessutom anfallaren Alhaji Kamara för spel i malaysiska ligan och det kommer lämna sina spår. Vem ska göra målen nu? Emir Kujovic hade förvisso ett bra målsnitt förra säsongen, men hans kvalitéer ska inte överskattas.

Om Halmstad får styra och ställa på Örjans Vall, tänker jag att de medvetet kommer driva ner tempot för att inte såras lika hårt vid bolltapp. Som nämnt, Janne Jönsson är en klok tränare och är inne på att försvarsspelet ska klicka är prioritet ett här.

Målsnålt? Utan tvekan. Under 2,5 mål (asian) är ett klipp till 1,875x. Bet365 är det som erbjuder de siffrorna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Halmstad 2,45 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,35 titanbet logo 1 000 kr
Norrköping 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,875 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian)
Odds: 1,875 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 9/4
TV:  cmorelivetva logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson