Speltips, Halmstad – Sundsvall 3/6: Orkar de stå emot trots alla skador?

Emil Jakobsson Publicerat: 2 juni 2015

Nedflyttningshotade Halmstad tar under onsdagen emot Sundsvall som ligger precis ovanför kvalplatsen, det är med andra ord otroligt viktiga poäng på spel.

Efter fem raka förluster lyckades Halmstad bryta trenden genom att plocka en pinne borta mot Hammarby nu senast, en match där vi varande för just Halmstad och spelade dem +1 till 1,92 gånger pengarna.

Så är verkligen formen så usel som deras facit? Inte enligt mig. Halmstad knep som sagt poäng borta mot ett visserligen formsvagt Hammarby men hemma på Tele2 Arena är Hammarby vanligtvis starka. Dessutom har förlusterna mot topplagen IFK Göteborg och Djurgården kommer genom baklängesmål precis i matchens sista minuter. De fem raka förlusterna de hade innan krysset nu senast har samtidigt kommit mot ettan, fyran, femman, åttan och tolvan i serien. Riktigt tufft motstånd med andra ord.

Hemma på Örjans Vall skrällde de dessutom i slutet av april när de vann mot Elfsborg med 1-0, efter det har förluster mot Häcken, Djurgården och IFK Göteborg följt på hemmaplan.

Sundsvall dras med mängder av skador

GIF Sundsvall spelade 1-1 borta mot Falkenberg nu senast och ligger som sagt på 13:e plats i tabellen, två poäng ovanför Örebro som ligger på kvalplatsen och sex poäng före Halmstad. En förlust här skulle med andra ord betyda att avståndet till en nedflyttningsplats krymper till ynka tre poäng men en seger skulle betyda ett betryggande avstånd på nio poäng.

Även för Sundsvall har formen varit svag. De hade en seger och fem förluster på de sex matcherna innan krysset mot Falkenberg nu senast. Sundsvall dras samtidigt med en hel del skador. Sebastian Rajalakso, Marcus Danielson, Peter Wilson, Simon Helg och mest troligt Filip Tägström missar matchen. Dessutom fick viktiga backen Robert Lundström kliva av nu senast mot Falkenberg efter en revbensskada och allt talar för att han missar matchen. Halmstad väntas bara sakna James Keene men får tillbaka Kwame Karikari som avstängd nu senast.

Det bästa spelvärdet här ser vi i den raka ettan. Det känns som att det är dags för en seger hemma på Örjans Vall för Halmstad efter tre knappa förluster mot väldigt starka lag. Sundsvall har inte spelat bra den senaste tiden samtidigt som de dras med en hel del skador och att även Lundström gick sönder nu senast gör det bara ännu värre då han varit en av deras viktigare spelare där bak.

Vi väljer att spela den raka ettan som betalar fina 2,5 hos Betway och för den mer försiktige finns Halmstad +0 till 1,77 (pengarna tillbaka vid oavgjort). Saknar ni konto hos Betway ger de alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor här.

Speltips:

Speltips: Halmstad
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Kl 19:00, onsdag 3/6
TV / Stream:  cmorelivetva logotv4sport logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 2,5 betway logo
Oavgjort 3,45 nordicbet logo
Sundsvall 3,05 redbet logo
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: