Speltips, Hamburger – Karlsruher 28/5: Ångestladdad kvalmatch

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2015

Efter en risig säsong tvingas nu Hamburger SV försöka kvala sig kvar i Bundesliga via ett tufft dubbelmöte mot Karlsruher SC. Det är som upplagt för ångest. 

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

De stora fotbollsligorna runt om i Europa går mot sitt slut och kvar är egentligen bara kvalmatcherna som avgör vilka som blir de sista lagen att säkra sina kontrakt till nästa säsong. I Tyskland är det årets stora flopp Hamburger SV som ska försöka klara sig kvar i Bundesliga genom att slå ut Karlsruher SC i ett dubbelmöte.

Hamburger SV har haft en tuff säsong och såg länge ut att vara på väg att ramla ur Bundesliga direkt, men lyckades med nöd och näppe fixa en sista livlina i form av kval efter en tung 2-0-seger i sista omgången hemma mot Schalke 04. Intressant är att det nu är andra året som Hamburger SV måste kvala sig kvar i Bundesliga. Förra året besegrade man Greuther Furth tack vare fler bortamål, trots att man faktiskt inte lyckades vinna någon av kvalmatcherna.

Frågan är om inte Karlsruher SC kan bli en ännu tuffare nöt att knäcka för Hamburger? Det finns åtminstone en hel del experter som menar just det, även fall Hamburgers viktiga seger mot Schalke 04 kan ses som ett styrkebesked inför kvalet.

Offensivt skickligt bortalag och starkt hemmalag

Det som varit Karlsruhers stora styrka under säsongen är det fina offensiva spelet i kombination med andradivisionens tätaste försvar. När man nu åker till Hamburg och mäktiga Imtech Arena kan man räkna med att ställas inför ett väldigt bra hemmalag med fint stöd.

Det är helt enkelt som upplagt för en tät och svårbedömd historia, där Hamburger SV visserligen får ses som favoriter, men där det ändå är mycket troligt att Karlsruher SC ställer till med ordentliga problem. Det finns hur som helst fina förutsättningar för en neutral åskådare, som kommer att få njuta av en fartfylld och ångestfylld kamp mellan två lag som kämpar om något båda väldigt gärna vill ha.

Att hitta spel på den här typen av matcher kan vara vanskligt, speciellt när en vinnare är så pass svår att utse. Vi riktar istället blickarna åt ett annat håll och tycker oss ha hittat ett fint odds på att båda lagen göra mål till 1,91 hos bet365. Hamburger SV kommer i egenskap av hemmalag vilja göra mål och kommer därför att gå framåt, vilket vi tror kan öppna för att Karlsruher också kontrar in minst ett mål.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 28/5, 20:30
TV / Stream:    eurosporttva logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Hamburger SV  2,10 williamhill logo
Oavgjort  3,40 ladbrokes logo
 Karlsruher SC  3,90 comeon logo
Över 2,5 mål  2,20 comeon logo
Under 2,5 mål  1,77 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: