Speltips, Hamburger SV – Hertha Berlin 20/3: Tajt fredagsbatalj?

Spelbloggare Publicerat: 19 mars 2015

hsv bcs 20/3Fredagens meny bjuder på flera härliga rätter; en av dem från bottenstriden i Bundesliga – Hamburger SV mot Berlin Hertha Berlin och från Imtech Arena testas ett spel på 1×2-marknaden. 

En pinne skiljer mellan lagen i tabellen. Hamburger är de som är nedan och de har två poäng ner till den negativa kvalplatsen, vilken innehas av Paderborn. Lite av en ödesmatch detta, ett vägval för lagen – ska de studsa ifrån eller fastna kvar i bottenträsket?

Vi tittar till truppsituationerna direkt; HSV har en handfull spelare på skadelistan sedan en tid tillbaka och i sin frånvaro får de nu även sällskap av förstemålvakten Jaroslav Drobný och defensiva mittfältaren Petr Jirácek, avstängda. Avbräck av den större modellen, illa tajmat till denna extremt viktiga batalj.

Gästande Hertha Berlins interna skytteledare Julian Schieber (7) har varit sedan borta ett par veckor med knäbesvär, men man har kunnat hålla en bra nivå utan honom och fick till exempel in två mål i förra veckans match mot Europajagande Schalke 04. I övrigt är finns det inget nämnvärt att rapportera på den fronten.

De tre senaste inbördesmötena har Hertha både vunnit och hållit nollan i. Säsongens tidigare möte i oktober på Olympiastadion vanns med klara 3-0 efter en väl utförd andra halvlek där alla målen kom.

Krysset närmast till hands

Nu tror vi att det kan bli jämnare på grund av en rad olika faktorer. HSV är förvisso nere i en rejäl formdipp med fem raka matcher utan vinst, men de stärks av det faktum att matchen spelas hemma på Imtech Arena där man har den fullt godkända resultatraden 4-4-4. De två senaste matcherna på arenan har slutat oavgjort, mot starkt motstånd i Borussia M’gladbach (1-1) och Borussia Dortmund (0-0).

Hertha har två kryss i följd och borde vara hyfsat nöjda med en pinne här. Tror inte heller att HSV skulle vara fullt missnöjda med det. Med tanke på den prekära tabellsituationen lagen befinner sig i, vore en förlust vara ödesdiger för bägge parter.

Tycker det sjunger oavgjort och 3,25x för krysset är i alla fall en decimal för högt. I skrivandets stund finner ni oddset hos Bet365, Bwin och ComeOn!.

0-0/1-1?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hamburger SV 2,40 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Hertha Berlin 3,35 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,60 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 20/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson