Speltips, Hammarby – AIK 27/9: Skrällchansen liten i Stockholmsderbyt

Spelbloggare Publicerat: 26 september 2015

Spelårets sista Stockholmsderby vankas. Tele2 Arena är platsen, Hammarby och AIK är det som står för underhållningen. Den här chansen sumpar väl knappast solnaiterna?

Spela AIK till 7,0!: Paddy Power låter nya kunder spela AIK vinner till hela 7,0 istället för 1,83 – vinsten betalas som kontanter! Ta del av kampanjen här!

Den absoluta bottenstriden ska Hammarby ändå ha värjt undan. Problem har man dock haft, under hela spelåret – eller om det handlar om att man bara varit överskattade från oddssättarnas sida, som mer eller mindre ända sedan man åkte ur Allsvenskan 2009.

Fem pinnar skiljer ner till kvalstrecket och det ska mycket till för att det ska tappas med så pass många konkurrenter inblandade i bottenfajten. Allt annat än säkert att FFF, som innehar den där platsen, ens klarar av att plocka fem pinnar med schemat som väntar dem.

Det som blev spiken i kistan var nu senast, när Gefle avverkades med 3-0 hemma på Tele2 Arena, var även denna batalj ska utspelas. En solid prestation, men ska påminnas om att Gefle är och varit i ingenmansland under en längre period – motivationen verkade inte uppumpad till max. Hur som helst, skönt för Hammarby att åter hitta in på vinnarspåret efter fyra vinstfria matcher i följd.

Befriade från skador är man. Skadekollen rapporterar dock att Lars Fuhre står utanför matchtruppen.

Nio allsvenska vinster i följd

Enda borta hos AIK är Stefan Ishizaki, som nu varit borta ett flertal veckor.

Guldstriden handlar det om, åt andra hållet. AIK briljerar fullständigt just nu och hittas på tredjeplatsen, dock på samma antal pinnar som både tvåan Norrköping och ettan Blåvitt – helt öppet är det med andra ord. Bara för en månad sedan var det få som trodde att solnaiterna skulle ha chansen, men med makalösa nio vinster efter varandra så anses man av många vara den hetaste kandidaten till att få höja Lennart Johanssons Pokal nu.

Och ja, som resultaten antyder – Andreas Alm har fått ihop manskapet på ett fantastiskt sätt. AIK är en maskin som ena veckan kör över sina motståndare, andra vinner helt jämna matcher. Man osar kvalité.

Ett derby är ett derby, men här ska det skilja ett par snäpp mellan parterna. Eventuellt att Hammarby kan klara av att störa AIK, men vinna? Det har jag mycket svårt att tro. Att matchen spelas på plast är förstås en faktor som talar till värdens favör – dock ska påminnas om att AIK så tidigt som i onsdags vann med 2-0 borta mot Sundsvall, på just – plast.

Ser en stor risk för oddsras närmare avspark och spelar därför redan nu – AIK 0.0 (asian handicap), vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid kryss, till mycket fina 1,77 x polletterna hos Bet365 eller ComeOn.

Speltips:

Speltips: AIK 0.0 (asian handicap)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 27/9
TV:  cmorelivetre logo cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 3,10 betsson logo
Oavgjort 3,50 nordicbet logo
AIK 2,45 mybet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: