Speltips, Hammarby – Djurgården 13/4: Slaget om Globenområdet

Spelbloggare Publicerat: 12 april 2015
hammarby dif 13/4
Foto: Bildbyrån

Derbyrivalerna Hammarby och Djurgården drabbar samman i Allsvenskan anno tjugohundrafemtons första Stockholmsderby. Vi ställer oss frågan; vilket av lagen målar först?

Alla bonusar på ett ställe: Missa inte vår bonusguide, här hittar ni spelbolagens bästa bonusar.

Året 2009 var en mardröm för båda dessa två parter. Hammarby trillade ur Allsvenskan och Djurgården var på snåret att göra detsamma, men kvalade sig efter många om och men kvar mot Assyriska. Det året var senast lagen möttes och Bajen mäktar faktiskt med fyra raka inbördesvinster, tre av dem med minst två baljors marginal. Men nu är det helt nya förutsättningar och här tycker jag att värden överskattas något.

Om Hammarby var upphypade inför säsongen, var det inte ens i närheten av vad de är nu. Man inledde med en 2-0-vinst mot Häcken och följde upp med att kryssa borta mot Elfsborg – två superba resultat, men som vi vet flaxar nykomlingarna inte sällan i de första matcherna. Fortfarande svårt att veta var vi har laget; jag tror ändå att de får svårt att befästa sin plats på den övre tabellhalvan.

Djurgården har ställts emot exakt samma motståndare som Hammarby – Elfsborg och Häcken – och förlorade premiären med 1-2 och spelade därefter oavgjort i Göteborg, vilket man självklart är missnöjda med. Spelet har hackat stundtals, stundtals fungerat väl. Känns som man hade en halvlek i båda matcherna. Av de allra flesta experter och kunniga, är Blåränderna tippade över Bajen i tabellen och visst innehas en större grundkapacitet – men alla de nya spelarna verkar ännu inte anpassat sig till den nya miljön och sådant kan ta en stund.

Jämnare än oddsen antyder

Ett derby spelar alltid sitt egna liv, det fick vi främst se när Hammarby vände och vann mot AIK med 2-1 i Svenska Cupen. Formkurvorna inför matchen är oftast av mindre betydelse än i ”vanliga” seriematcher. Har därför lite svårt att köpa 1×2-oddsen som står i 2,40-3,40-3,10.

Vi kan exempelvis se på Djurgårdens inbördesmöten mot tvillingklubben AIK de senaste åren, vilka varit extremt jämna trots att Solnalaget ständigt hamnat över dem själva i tabellen. På de tio senaste dem emellan har DIF vunnit tre, fem slutat oavgjort och AIK vunnit två.

Nu är det alltså ”hemmaplan” för båda lagen, även om Hammarbys fans har tillgång till fler biljetter. Själva ”klackmatchen” däremot, den ser väntas bli relativt jämn och det verbala stödet lär vara ungefär lika stort.

Ett stort glädjeämne för ”gästerna” är att de får tillbaka poängspelaren Haris Radetinac, som blev skadad tidigt i premiären, och hans närvaro är av extremt stor betydelse.

Kan instämma i att Hammarby borde vara knappa favoriter, men så stora som de är nu? Nej, inte en chans. Första målet: DIF spelas till 2,20x hos Bet365. Spelvärt fem-tio punkter neråt.

Hämta hem tusen kronor bonus!

William Hill erbjuder riktigt höga odds och alla nya kunder får 1 000 kronor bonus. Hämta din bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 2,40 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 unibet logo 1 000 kr
Djurgården 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Första målet: Djurgården
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:05, 13/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson