Speltips, Hammarby – Göteborg 7/6: Skadeskjuten serieledare tappar?

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2015

En skadesjuten serieledare i IFK Göteborg besöker Hammarby, som står utan vinst i sju raka matcher, på Tele2 Arena – och vi tänker oss att det blir en jämnare match än oddssättarna antyder.

Hammarby faller i den haltande tabellen och efter den fantastiska starten på året har man nu sju matcher i följd utan vinst, varav fyra av dessa förlorats och tre således slutat oavgjort. Finns positiva delar att hämta ur spelet, men det är tydligt att Nanne Bergstrands lagbygge är långtifrån färdigsnickrat och sannolikt kommer det ta flera år innan man ska kunna utmana uppe på den övre tabellhalvan.

Hur som helst, långsiktighet är inte allt – resultaten måste komma illa kvickt. Ner till kvalsträcket mot Superettan skiljer numera bara två pinnar, men ska nämnas att flera av konkurrenterna i samma område spelat en match mer.

Båda de två senaste matcherna – hemma mot Halmstad och borta mot Kalmar – har slutat 2-2. Nu senast hämtades två baljor in på Guldfågeln Arena, dock med en rejäl gnutta tur. Fanns flera möjligheter för KFF att sätta spiken i kistan, men alltjämt en moralhöjande prestation för stockholmarna som är i behov av varenda liten pinne just nu.

Skadesituationen börjar se bättre ut för Bajen och enda nämnvärda avbräcket till denna batalj är på Erik Israelsson.

Båda yttrarna out

Blåvitt är helt makalöst bra för tillfället; i klass med hur Malmö var i fjol. Vinsterna avverkar varandra en efter en och tabellen toppas med fem pinnar ner till jagande Malmö, Elfsborg och Norrköping. En vinst här, precis innan sommaruppehållet, skulle båda mycket gott och sätta dem i en drömsits.

Och kanske borde man plocka en trea här? Man står stärkta med åtta vinster och två oavgjorda på de senaste matcherna och det är mer eller mindre omöjligt för motståndarna att få hål på John Alvbåge. Ynka fem insläppta är facit på 12 matcher och det ser bara bättre och bättre ut offensivt för varje vecka.

Hade med gott samvete gett IFK förtroendet till 2,18x i vanliga fall – men nu är man i en mycket svår skadesituation med tre ytterspelare borta. Martin Smedberg-Dalence är out sedan en tid tillbaka då han är på landslagsuppdrag med Bolivia och listan fylls på med Jakob Ankersen, avstängd, och skadade Sören Rieks – enligt undertecknad två av de absolut bästa yttrarna i serien. Blir en hel del rotation med andra ord.

Hammarby har trots allt varit bra på Tele2 Arena med resultatraden 3-1-1 och kan bli svåra att slå inför storpublik. IFK förlorar udd, medan de defensiva pjäserna är friska och krya. Tänker därför – målsnålt, jämnt och sannolikt oavgjort.

Krysset finns till 3,55x hos Redbet. De flesta andra konkurrenter erbjuder runt 3,30-3,40x för samma spel och det hittas utan tvekan värde i siffrorna. 1X är också helt okej till 1,80x, men vi håller oss alltså till det förstnämnda spelet med en medelsumma.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 7/6
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 3,60 betway logo
Oavgjort 3,55 redbet logo
Göteborg 2,18 redbet logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: