Speltips, Hammarby – Häcken 4/4: Allsvensk premiär på Tele2 Arena

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2015
hif bkh 4/4
Foto: Bildbyrån

Det är tid för premiär i Allsvenskan anno 2015. Startskottet kommer under lördagseftermiddagen, från Tele2 Arena och matchen mellan Hammarby och BK Häcken, som båda är två sevärda lag. Målrikt direkt?

Mest upphypade laget inför årets seriespel är utan tvekan Hammarby, som efter fem helvetesår i Superettan kommit tillbaka till det svenska finrummet. Finns en okej nivå i truppen, men knappast för att utmana i toppen. Tror man skrapar ihop det mesta av värde på just hemmaplan, på plastmattan, med sitt stora läktarstöd.

Bajen har varit upp och ner under försäsongen. Svenska Cupen påvisade detta; tveksamma prestationer mot lagen från de lägre divisionerna, därefter seger i derbyt mot AIK, vilket ledde dem till slutspelet – och där blev det en klar förlust direkt mot Elfsborg.

Offensiva spelet tycker jag har imponerat, defensiven – not so much. Lite svajigt stundtals, inte minst i den senaste vänskapsmatchen mot norska Brann på Tele2 Arena, vilken ändå vanns med 3-2. Hur som helst, en mindre bra utförd match ur defensiv synvinkel.

Truppen är skadefri, men vissa spelare, som inte fått speciellt mycket speltid ännu, verkar inte anses redo för 90 minuter. Mittfältarna Philip Haglund och Fredrik Torsteinbö är två av dessa.

Överspelet testas

Häcken har potential att utmana toppen, eventuellt plocka en plats i topp tre. Truppen vass och den sena värvningen av Uruguays före detta kapten Diego Lugano visar verkligen att man menar allvar för att utmana främst Malmö, AIK och Göteborg om titeln.

Trots den defensiva förstärkningen, är det offensivt som styrkan finns. Deras matcher snittade flest mål i hela serien förra året, 3,43… stycken, året dessförinnan 2,6, trots att man då hamnade på den undre tabellhalvan. Filosofin sitter i ryggraden, så vi kan fortsätta räkna med målrika bataljer när Häcken är inblandade.

Att tyda av tränar- och spelarintervjuerna, reser Häcken till Stockholm med tre pinnar i sikte – precis som Hammarby har. Det kommer fansen räkna med i varenda hemmamatch, blir helt enkelt så i en storklubb. Båda parter lär fajtas om att greppa taktpinnen och jag räknar således med en målrik tillställning.

Överspelen har redan sjunkit en del, men över 2,5 mål finns till 1,75x och det är acceptabla siffror. Slussar in en insats strax under medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 2,75 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,45 titanbet logo 1 000 kr
Häcken 2,67 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 14:00, 4/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson