Speltips Hammarby – Häcken 8/10: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 8 oktober 2023

Häcken behöver tre poäng från en tuff bortamatch mot Hammarby för att hålla drömmen om guld vid liv.

Hammarby - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande svenska mästarna har tappat alldeles för många poäng på senare tid, och har därmed också tappat mark i den jämna guldstriden. Häcken har nu fem poäng upp till Malmö i tabellen och vinner de inte på söndag så får de helt enkelt bejaka sin tredjeplats i allsvenskan i år helt enkelt. Hammarby försöker i sin tur slå sig in i topp fyra, men har nu fyra poäng upp till Djurgården och bara fem matcher kvar att åtgärda det.

Mycket fokus har såklart legat på Europa League för Häckens del men de har inte fått en rolig start på gruppspelet hittills. Först föll de i väntad ordning borta mot Bayer Leverkusen med klara siffror, men torsdagens förlust hemma mot Qarabag var verkligen inga positiva nyheter. Det var en jämn match men Häcken saknade den skärpan som krävs för att få med sig resultat i Europa och det är något som har börjat märkas av även i allsvenskan.

Trots att Häcken fortfarande är laget som har gjort flest mål i ligan så är de inte riktigt samma offensivt frejdiga lag som öser in mål längre. De har inte lyckats göra mål ute i Europa än och har blivit nollade i två av deras fyra senaste allsvenska matcher. Med tanke på de försäljningar som har gjorts under säsongen är det inte heller särskilt konstigt, nu måste de verkligen ta poäng borta mot Molde för att ha någon rimlig chans att inte avsluta sitt Europaäventyr tidigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Matchbilden bör passa Hammarby

Hammarby fick nöja sig med 1-1 mot IFK Göteborg senast efter att de tilldelats en lite tveksam straff på tilläggstid. Bajen har iallafall varit väldigt bra under säsongens andra hälft och är ännu inte borträknade från fjärdeplatsen. De möter Djurgården i slutet av månaden och fram till dess gäller det att åtminstone hålla jämna steg med stadsrivalerna – men det kommer inte att bli en lätt uppgift när Häcken kommer på besök.

Men mot ett lite trubbigt Häcken kan Hammarbys numera starka defensiv mycket väl fälla avgörandet. De har varit väldigt framgångsrika med den spelidé som de använde mot Twente även i allsvenskan. Omställningsmöjligheter kommer att dyka upp mot Häcken, och detta kan mycket väl vara en matchbild som passar dem ganska bra, särskilt då de har fått längre vila och har haft fullt fokus på söndagens match hela veckan.

Därmed ger jag en svag fördel till hemmalaget här och jag förväntar mig en någorlunda målsnål match. För 2.25 i odds
kryssar vi därmed in dubbelchansen 1X tillsammans med ett spel på under 3,5 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 8 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+