Speltips, Hammarby – Halmstad 30/5: HIF för stora favoriter i krismötet

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2015

Vi bjuder på ett tips från Allsvenskan under lördagseftermiddagen. Stockholm och Tele2 Arena är anhalten och det är seriens formsvagaste lag, Hammarby och Halmstad, som drabbar samman. Tätt och jämnt att vänta?

Tre vinster, ett kryss och en förlust. Det var Hammarbys facit efter de första matcherna i Allsvenskan sedan 2009. Nu verkar det som nykomlingens semester uppe bland molnen är över och man står med fyra raka förluster, fem matcher i följd utan vinst.

Skillnaden med eller utan Kennedy Bakircioglu på planen är obehagligt stor. Man är som helt oförmögna att måla utan honom, blir som en spärr. Lätt att överdriva kanske, men i den senaste matchen mot Helsingborg, vilken förlorades med 0-1, skapades en handfull hundraprocentiga målchanser utan att nätet rasslade till.

Kan såklart handla om det kända ”nykomlingssyndromet” också. Inleder bra, chockar motståndarna – för att sedan sjunka i tabellen och prestationer när motståndarna fått grepp om laget. Återstår att se. Det här känns lite som ett vägval; såväl prestation- som tabellmässigt. Om bottenstriden ska undvikas, då är det den här typen av matcher man måste vinna. Nu är dessutom Kennedy tillbaka…

Extremt oflyt – vänder nu?

Förutspådde att Halmstad skulle vara i botten och slåss, sannolikt trilla ur serien – och det ser ut som att jag får rätt i. Med tvärusla fyra pinnar på de 10 inledande matcherna är man tabelljumbo; upp till kvalplatsen skiljer fyra och till säker mark, sex. Trots att bara en tredjedel av serien avverkats börjar det med andra ord bli bråttom.

Man har absolut sämst formrad i serien med fem förluster i följd – de tre senaste alla med uddamålet. Visst är man kanske inte mycket bättre än tabellen visar på, men det är nästan sorligt hur pass mycket oflyt man haft på sistone. I de två senaste matcherna, mot topplagen Djurgården och Göteborg, har målet som inneburit förlust släppts i den absolut sista stopptidsminuten. Sett till prestationerna borde åtminstone två poäng plockats på dessa.

Den föredetta AIK-spelaren Kwame Karikari är avstängd efter att ha fyllt sin varningskvot och Viktor Ljung är osäker för spel med en skada. Annars ser det okej ut på den fronten.

Tycker Halmstad växt i sina prestationer och så även Hammarby, men spetsen är som helt avtrubbad för stockholmarna. Det faktum att Kennedy är tillbaka betyder såklart mycket – frågan är om det räcker till för att plocka en bekväm trea?

Värden är och ska vara stora favoriter, men när vi får 1,92x för Halmstad +1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust) tvekar jag inte en sekund på att investera kulorna. 1-1?

Speltips:

Speltips: Halmstad +1,0 mål asian handicap
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 30/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,60
Oavgjort 4,20 unibet logo
Halmstad 6,60
Över 2,5 mål 1,90
Under 2,5 mål 2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: