Speltips, Hammarby – Kalmar 28/8: Fotbollsfest på Tele2 Arena

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2015

Storpublik, defensiva avbräck och en match utan speciellt stor betydelse rent sportsligt. När Hammarby tar emot Kalmar osar det – mål.

23 respektive 22 pinnar står dessa på och Halmstad på kvalstrecket har 16 – det ska mycket, mycket till för att de dras in i bottenstriden på allvar när det återstår nio matcher av serien. Upphaussad, det är matchen ändå; Hammarby fyller 100 år och Tele2 Arena är redan nu (27/8 17:00) närmast slutsålt.

Vältajmat också – skämt åsido – eftersom det vankas ”Smålandsderby”, som Kalmar, insiktsfullt och med humor, kallade den omvända matchen. Ett speciellt återseende är det också för HIF:s nuvarande tränare Nanne Bergstrand eftersom han var tränare Kalmar i hela tio år innan det bar av till just Hammarby och Stockholm.

Bra betalt överspel

Formkurvorna ser helt olika ut för lagen; i och med Hammarbys 2-2-resultat i derbyt mot Djurgården senast står man på matcher i följd utan förlust – de två andra matcherna spelades mot Falkenberg respektive Elfsborg – medan Kalmar förlorat tre raka; dessa mot Sundsvall, AIK samt Elfsborg.

Kalmar höll länge jämnt strå med titeljagande Elfsborg senast, men höll ihop totalt efter att keepern Lars Cramer helt och hållet bjudit de gulsvarta på det första målet. Större delarna av matchen var helt okej spelmässigt och trots 0-3 i baken fanns det positiva saker att hämta ur de 90 spelade minuterna. En del skapades faktiskt framåt.

Mer nöjda över resultatet senast bör Hammarby vara efter 2-2-derbyt mot Djurgården, även om det kanske kändes som två förlorade poäng i och med att man tappade två ledningar. Under nästan hela den andra halvleken var man utspelade och det var med flyt som bara två baljor släpptes in. Över effektiviteten framåt finns det dock ingenting att klaga på.

På hemmaplan, möjligtvis bortsett från mot de absolut starkaste lagen, vill Hammarby pusha upp positionerna och spela en underhållande fotboll. Nu är man i en rätt bekväm situation med ett rejält glapp till botten och man vill förstås bjuda supportrarna på en trevlig tillställning, vilket det finns utmärkta förutsättningar för.

Av Hammarbys nio hemmamatcher har fem klivit över 2,5 mål och tre av de fyra där linan inte passerats har varit mot de absoluta toppkonkurrenterna, de som just nu hittas mellan första- och fjärdeplatsen. Hammarby anpassar, vilket resultaten antyder, sitt spel extremt mycket efter motståndarna. För Kalmar har sex av tio bortamatcher bjudit på minst tre baljor.

Nu saknas dessutom KFF:s försvarsbjässe Marcus Nilsson och HIF:s Birkir Már Saevarsson – två anmärkningsvärda, defensiva avbräck.

1,95 x polletterna för 2,5 mål räcker absolut. Spelbart fem punkter ner, skulle jag vilja påstå.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 28/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,91 betway logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Kalmar 4,15 comeon logo
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: