Speltips, Hammarby – LA Galaxy 16/2: Publikfest på Tele2 Arena – skrällchans?

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2015
hammarby galaxy 16/2
Foto: Bildbyrån

Svenska Cupen knackar på dörren och Hammarby har en träningsmatch till på schemat innan tävlingssäsongen sätter igång. La Galaxy kommer på besök till Tele2 Arena och de grönvita bör ligga bättre till fysiskt. Skrällchans?

LA Galaxy vann MLS-slutspelet förra året och har en intressant trupp där talang och rutin mixats sunt. Ett välkänt, svenskt ansikte är mittfältaren Stefan Ishizaki som spelade en framstående roll i fjol i egenskap av poängspelare. Kändaste spelaren i truppen är Robbie Keane, den irländske måltjuven med ett förflutet i bland annat Tottenham.

Amerikanarna är fortfarande hyfsat tidigt in på uppehållet och MLS-premiären är inte fören om cirka tre veckor, vilket med all sannolikhet innebär att de inte är i samma fas som Hammarby. För Galaxy handlar det fortfarande om att komma in i den fysiska formen medan de svenska lagen ska finslipa det sista inför cupspelet.

I intervjuer är Galaxyspelarna extremt ödmjuka inför uppgiften och förtydligar att det inte är resultatet som spelar roll – främst. En hel del rotation och byten kan vi vänta av dem, visst, så även i Hammarby – men antagligen inte lika mycket.

Skräller inför hemmafansen?

Hammarby har blandat i träningsmatcherna; förnedrade till exempel Assyriska med 8-1, kryssade mot norska mästarna Molde – men förlorade med 1-3 mot både Strömgodset och Vestsjälland på träningslägret i La Manga.

Det är bara fem dagar kvar till Svenska Cupen-premiären mot Kristianstad och startelvan ska gjutas. Minst 10 000 åskådare väntas se denna träningsbatalj – och då är det inte bara prestationen som ska vara bra, utan så även resultatet. Stor press, trots allt.

Men den absolut största fördelen för Hammarby är – konstgräset. En del MLS-klubbar spelar på plast, men fenomenet är inte alls lika utbrett som i de svenska toppdivisionerna.

Under morgondagen kommer fler spelbolag skicka ut odds från matchen, men i skrivandets stund ser 1×2-marknaden ut som följer: 3,60-3,60-1,91. Skrällchansen är påtaglig och ettan synas med en mindre insats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 3,60 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
LA Galaxy 1,91 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Hammarby att vinna
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Måndag 19:00, 16/2
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson