Speltips, Hammarby – Norrköping 27/7: Vi testar en giftig målskytt

Simon Pålsson Publicerat: 27 juli 2015

Nästan allting pekar på en målrik historia när Hammarby tar sig an Norrköping. Vi har nosat fram ett högt odds på en giftig målskytt i det ena laget.

Elva mål på 16 matcher. Att Emir Kujovic haft en fin allsvensk säsong så här långt råder det ingen tvekan om. Den stora anfallaren har varit en central del i Norrköpings anfallsspel och har med sina elva mål varit en starkt bidragande orsak till lagets fina säsong så här långt.

Därtill har han gjort en hel del mål just i de senaste matcherna då han blivit målskytt mot både IFK Göteborg och Malmö FF. Att anfallaren har förmågan att prestera mot bättre motstånd är helt enkelt bevisat.

Trots att han omringas av en del rykten är Emir Kujovic kvar i Norrköping och under måndagen tar han bussen upp till Stockholm och Tele2 Arena för allsvensk bortamatch mot Hammarby. Vi har en god känsla av att det kan bli en historia med en del mål och känslan är given – Emir Kujovic kommer att finnas med i målprotokollet.

Statistiken och oddset talar för spelet

På förhand känns matchen mellan Hammarby och IFK Norrköping som en potentiellt målrik historia. Det är två lag som inte sällan under säsongen varit ena halvan av händelserika tillställningar och det snabba underlaget på Tele2 Arena tenderar dessutom att öppna upp för fartfyllda, chanstäta matcher.

Hammarby har exempelvis gjort sju mål på sina senaste tre matcher och släppte därtill in hela tre mål i sin senaste match mot BK Häcken. Det kan bevisligen rassla en del i näten när Hammarby spelar fotboll. Intressant är också att Bajen misslyckats med att hålla nollan i fem av sina sex senaste hemmamatcher.

Norrköping då? Östgötarna kommer till matchen med en målrik allsvensk säsong bakom sig. Mål i sex av de senaste sju bortamatcherna samt åtta mål på de senaste fyra matcherna är statistiska detaljer som även det bevisar målfarligheten hos aktörerna i matchen.

När Norrköping väl gör mål tenderar det att komma från Emir Kujovics fötter eller panna, och vi har alltså en god känsla av att han gör mål även den här gången. Unibet ger hela 3,05 gånger pengarna på att anfallaren ska näta under matchen, vilket känns något för högt med tanke på att Emir Kujovic gjorde mål i vårens möte mellan lagen. Vi lägger hur som helst in en TV-peng och bänkar oss för en offensivt intressant match.

Speltips:

Speltips:  Emir Kujovic målskytt anytime
Odds:  3,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 27/7
TV:    cmoresport logo
Stream:   viaplay logocmoreplay logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby IF  2,40 mybet logo
Oavgjort  3,60 redbet logo
IFK Norrköping  3,10 redbet logo
Över 2,5 mål  1,77 nordicbet logo
Under 2,5 mål  2,10 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: