Speltips, Hammarby – Sundsvall 11/5: Kennedy tillbaka – ny offensiv kraft?

Spelbloggare Publicerat: 11 maj 2015

De allsvenska nykomlingarna Hammarby och Sundsvall bjöd på två målrika bataljer i Superettan förra året – får vi ännu en sådan nu?

Enbart sett till tabellposition, är det positiva starter de två nykomlingarna gjort i Allsvenskan. Sundsvall är på platsen precis över det negativa kvalsträcket, trots att man spelat en match mindre än de flesta konkurrenter nere på den undre tabellhalvan. Skulle det bli en vinst här, då studsar man upp mot mitten och får skapar med det lite andrum. Hammarby chockade allt och alla i början av året; vann exempelvis mot Djurgården och Häcken, spelade oavgjort mot borta mot Elfsborg.

Nu verkar stockholmarnas semester uppe bland molnen tagit slut och prestationerna sviktat en del på sistone. Det blev en tillslut klar 0-2-förlust i derbyt mot AIK senast och dessförinnan fick man bara oavgjort mot tabelljumbon Örebro. Finns fortfarande en möjlighet att haka på toppen, men det desto längre säsongen lider, desto mer borde laget rimligen sjunka.

Sundsvall imponerade också stort de första matcherna – nu har man både blivit nollade och förlorat de tre senaste matcherna mot Elfsborg, Helsingborg respektive Djurgården. Kanske kan man åter komma på rätt stig här? I fjolårets två möten mot Bajen plockades fyra pinnar och det identiska med detta slutade 2-2.

Båda mötena över 3,5 mål i fjol

Gästerna står fortfarande med en rad avbräck; tre stycken i backlinjen varav det ena är på Marcus Danielsson, som är oerhört saknad. Han har varit ordinarie och hade knappt missat en enda match för klubben de tre senaste åren. På mittfältet är alltjämt Simon Helg, som hade sin hemvist i just Hammarby mellan 2007 och 2012, borta.

Bättre ser det ut för Hammarby på skadefronten. Linus Hallenius och Kennedy Bakircioglu har stått som frågetecken under veckan men ska nu vara redo spel, vilket innebär att inte en enda spelare hittas på frånvarolistan. Mycket viktigt för det offensiva spelet att Kennedy, med sin fantastiska avslutsfot, är tillbaka.

Sundsvall har alltså blivit nollade i tre raka matcher, men pappret är inte helt rättvisande. Nu senast, mot Elfsborg, skapades en kavalkad med målchanser utan att bollen ville leta sig in bakom mållinjen. Det finns offensiv kvalité i laget medan defensiven kan ifrågasättas starkt.

Nu ska Hammarby vara spelförande, vilket de mår bra av. Alla tre hemmamatcher har slutat med vinst – och det mot klart bättre motstånd än Sundsvall. Men man är också kanske det lag i hela Allsvenskan som är mest obalanserat i den offensiva kontra defensiva kvalitén.

För Hammarby har två av tre hemmamatcher klivit över 2,5 mål, för Sundsvall på bortaplan är statistiken densamma. Båda inbördesmatcherna i fjol slutade på fyra mål. Nytt målpartaj här? Ja, det mesta tyder på det.

Över 2,5 mål spelas med en mindre insats till 1,77x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 11/5
TV / Stream:  cmorelivetva logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,65 bwin logo
Oavgjort 3,90 comeon logo
Sundsvall 5,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,77 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: