Speltips, Hellas Verona – Roma 22/8: De visar framfötterna direkt

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2015

Årets första Serie A-batalj står Hellas Verona och Roma för. Gästerna känns pånyttfödda i och med de fina nyförvärven och resultaten i vänskapsmatcherna. Plockas en enkel trea direkt?

Hellas Verona är Hellas Verona och de hör hemma i mittenskiktet av tabellen. Man spelar förvisso en rätt underhållande fotboll och bjuder gärna upp till dans även mot de bättre lagen i serien. Trots att det inte finns material för någon toppenstrid, fyller man ändå en funktion i en i stora delar rätt trött förstadivision.

Ett av de mest intressanta nyförvärven, i alla fall för oss svenskar, är såklart Filip Helander från Malmö FF. Till en början lär det inte bli tal på någon plats i startelvan, men en skada på valfri mittback kan öppna upp en lucka och att Helander faktiskt är med och nosar på en plats i mittlåset tycker jag säger en del om nivån – det skiljer en hel del mot toppen.

Sylvass offensiv

Roma ser jag som klart mer intressanta än Verona. Efter två andraplatser bakom Juventus i följd, känns det som att glappet mellan lagen minskat något, även om Juventus förstås fortfarande ska vara stora favoriter till att plocka titeln.

Det har värvats på bra och de två mest namnstarka spelarna som kommit in är Edin Dzeko och Mohamed Salah – två fantastiska, offensiva spelare. Tillsammans med bland andra Francesco Totti och Gervinho skapar de en fruktad offensiv som är på en helt annan nivå från i fjol. Det som utmärkt Roma de senaste åren är defensiven, nu tror att ett maktskifte väntar mellan lagdelarna.

Det är inte så att Roma sprudlat i alla vänskapsmatcherna, men bättre och bättre har det sett ut – i de två senaste har man lämnat stora styrkebesked. Valencia vann man med 3-1 över på bortaplan och nu senast, hemma mot Sevilla skrevs vinstsiffrorna till makalösa 6-4. Det är alltså inte tennis, utan fotboll. Rapporter talar också om att spelet sett mycket bra ut.

I inbördesmatcherna har Roma haft klar fördel de senaste åren; av de fyra senaste matcherna har tre vunnits och övrig slutat oavgjort. Blickar vi längre tillbaka har åtta av 12 stycken vunnits, tre kryssats och Verona mäktat med en vinst.

Gasen i botten. Det tror jag att vi får se från Roma och att de gör minst två mål spelas till fina 1,81 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Roma över 1,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 22/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hellas Verona 5,75 unibet logo
Oavgjort 3,80 mybet logo
Roma 1,73 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,98 unibet logo
Under 2,5 mål 1,92 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: