Speltips, Helsingborg – Åtvidaberg 6/6: Får ÅFF ordning på försvarsspelet?

Spelbloggare Publicerat: 5 juni 2015

Mitten mot botten. Olympia är platsen och det är Helsingborg som får besök av tabelljumbon Åtvidaberg. Allt inför matchen, oddsen och som alltid – ett speltips.

Det allsvenska året inleddes lovande av HIF med två vinster och två oavgjorda, men formen dalar och har gjort så under en tid. Laget hittas på den undre tabellhalvan, niondeplatsen, med 15 inkasserade pinnar på de 12 inledande matcherna.

Förra veckan lyckades man dock spela oavgjort borta mot Örebro – som ser ut att ha vaknat till liv och har en fantastisk högstanivå – vilket får ses som helt okej. Dessförinnan blev det en tillslut klar 1-3-torsk mot AIK och innan dess vann man med 1-0 mot Hammarby, även om resultatet kanske inte riktigt speglade chansfördelningen.

Roar Hansens Åtvidaberg är, som tidigare uttryckts, en vandrande katastrof och hittas på sistaplatsen med en blek femma i poängkolumnen. Framåt får man ses som helt okej, men försvaret läcker som en kran; 23 mål har släppts in – flest i hela serien – och detta fördelat på alla matcher.

Nu stod man ändå för ett fall framåt i hemmamatchen mot Häcken tidigare i veckan, vilken slutade 1-1 och därmed bröts en förlustsvit på fem matcher – dock lever sviten på åtta raka utan vinst vidare.

Släppt in mål i samtliga matcher

Är inne på att vi får skåda en målrik batalj här. När ÅFF spelade senast satte vi underspelet på 2,5-målslinan till över dubbelt – nu väljer vi istället att tro att båda sidorna ska måla till fina 1,88x hos Unibet som sticker ut rejält på marknaden.

Det var med en hel del flyt vårt underspel satt i den nämnda matchen. Skapades massvis av målchanser och exempelvis hamnade två bollar i virket. Inför avsparken var det mycket snack från ÅFF:s sida att få ordning på försvarsspelet – det tycker jag inte att de lyckades med, men framåt skapades massvis.

Här ska HIF självklart föra dansen och det är mer eller mindre målgaranti från deras håll. ÅFF-försvaret kommer luckras upp – och samtidigt är det ett kontringsstarkt motstånd med hårt jobbande och anfallare som är skickligt i djupled man ställs mot. Får de ytorna, får vi med all sannolikhet se mål från gästerna.

I 10 av 12 ÅFF-matcher har båda sidorna nätat och statistiken för HIF är sju stycken. Vad kan det här sluta? 1-1/2-1/3-1?

1,88 får vi som nämnt för BLGM – ja och det måste synas.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborg 1,68 redbet logo
Oavgjort 4,10 redbet logo
Åtvidaberg 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,08 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: