Speltips, Helsingborg – Halmstad 17/8: Jämnt derby på Olympia?

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2015

Ojämna Helsingborg drabbar samman med Halmstad, som ännu inte lyckats vinna på bortaplan i årets allsvenska, i ett hett derbymöte. Vi utesluter inte krysset, men bortavinsten? Jo.

Helsingborg fortsätter vara ojämna i sina prestationer; avverkar vinster med förluster vecka efter vecka. Förrförra veckan åkte man på en oväntad 1-2-förlust hemma mot Kalmar, där 1-0 tappades under de avslutande 40 minuter – för att vinna med 3-2 borta mot Falkenberg senast. Det är inte bara så att man brukar vara ojämna bara från match till match, även under matcherna.

Man hittas alltjämt på den övre tabellhalvan, sjundeplatsen. Uppåt är hoppet stort, hela nio pinnar till sexan Djurgården och toppstriden är redan borträknad sedan en bra tid tillbaka. Under de avslutande 11 matcherna spelar HIF bara för enstaka platser uppåt eller neråt, men tändvätskan är förstås inte slut redan nu.

Mer har Halmstad, som är placerade på kvalplatsen mot Superettan, att spela för. Är rätt säker på att Janne Jönssons mannar ändå ska lösa situationen till slut, men det är inte på plats att slappna av för det.

Som kollektiv imponerar HBK rejält. Det saknas fixstjärnor, och har istället sett till att arbeta ihop kollektivet. Man jobbar hårt och är defensivt starka, men just nu pekar formen neråt. Två oavgjorda och två förluster är facit på de senaste matcherna och nu senast spelade man bara 0-0 hemma mot tabelljumbon Åtvidaberg.

HBK kryssglada på bortaplan

Som nämnt, det är kollektivet och det är genom det hårda, defensiva jobbet som Halmstad ska kamma in sina pinnar. Framåt saknar man spets och bättre är det i och med att anfallaren James Keene är osäker för spel. Kanske ännu värre nu när det vankas derby, eftersom han är en slitvarg utan dess like. Annars är King Gyan och Viktor Ljung out sedan tidigare.

Värdens skadesituation är helt oförändrad sedan sist och man arbetar med samma material som i vinstmatchen mot FFF.

Det är en speciell match, inte bara för att det är ett derby, utan också för att HIF – seriens kanske mest oförutsägbara lag – möter ett Halmstad som å andra sidan kan tituleras som det mest förutsägbara; inte resultatmässigt hela tiden, men av vad som presteras på planen.

Trots detta bör inte HIF, som är hemmastarka, vara i riskzonen att förlora detta. Halmstad spelar alltid bakåtlutat, och på bortaplan är det ännu tydligare. Resultatraden är 0-5-4 och här kommer man främst till spel med siktet på krysset.

Hemmalaget inget spel – oavgjort spelas därför till 1,77x och det är utan tvekan siffror i överkant.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 17/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborg 1,83 redbet logo
Oavgjort 3,85 unibet logo
Halmstad 4,60 redbet logo
Över 2,5 mål 1,92 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: