Speltips, Helsingborg – Hammarby 25/5: Vi har hittat ett brutalt odds

Simon Pålsson Publicerat: 25 maj 2015

Helsingborgs IF välkomnar Hammarby IF till Olympia för ett möte mellan två formsvaga lag. Får något av laget inkassera sin fjärde raka förlust?

Allsvenskan åker vidare med mötet mellan två av seriens klart mest formsvaga lag, med tre raka förluster vardera. Både Helsingborg och Hammarby inledde visserligen säsongen lovande, men båda lagen har fått infinna sig i att komma ner på jorden under de sista matcherna.

Matchen mellan lagen under måndagskvällen kommer med andra ord vara av en mycket definierande karaktär, där ett eventuellt förlorande lag plötsligt inte befinner sig alldeles för långt ifrån vad som skulle kunna kallas en kris. Nu ska vi akta oss för att slänga krigsrubriker till höger och vänster, men fyra raka förluster är åtminstone aldrig ett friskhetstecken.

En sak är dock säker och det är att tre raka förluster faktiskt kan se lite annorlunda ut. För hemmalagets del har man haft en tuff period bakom sig, med möten mot de regerande mästarna Malmö FF, formtoppade Gefle och urstarka Elfsborg på bortaplan. Då är tre förluster, varav den sistnämnda faktiskt kom till i slutminuterna, ingenting man behöver dra alldeles för stora växlar av.

För Hammarbys del ser det dock något värre ut, med tanke på att succélaget från de inledande omgångarna nu har förlorat mot Norrköping, Sundsvall och AIK i de tre sista matcherna. Därtill tog man bara en poäng i matchen innan de tre förluster, då mot formsvaga Örebro.

Den gemensamma nämnaren för poängtappen har varit att lagets stora fanbärare Kennedy Bakircioglü dragits med en skada och därför inte kunnat spela. Det verkar som att lagkaptenen är skadligt viktig för Hammarbys spel och poängskörd, någonting som kan bli kostsamt i längden med tanke på Kennedys ålder och skadefyllda historia.

Ett lite väl högt odds på hemmalaget

Just med tanke på att Hammarby faktiskt sett sämre ut än vad Helsingborg har gjort under de senaste matcherna håller vi hemmalaget som knappa, men klara, favoriter i det här mötet. Om vi bara går på formen. Därutöver finns en rad faktorer som ytterligare stärker vår tro på att skåningarna straffar gästande Hammarby.

Dels spelar Helsingborg på en riktig gräsmatta på sin hemmaplan. Olympia har dessutom länge haft en av landets absolut finaste gräsmattor. Hammarby är vana vid att spela på sin konstgjorda matta på Tele2 Arena och man har dessutom tydligt vurmat för just plast som underlag då det enligt tränaren Nanne Bergstrand ska vara lätt att kombinera med det spelsätt som Bajen önskar använda sig av.

Vidare är Helsingborg i något bättre form för tillfället, om vi nu kan rangordna de båda lagens respektive förluster. Att Kennedy Bakircioglü är osäker till matchen är också någonting som talar för att gästerna får svårt att hävda sig på skånsk mark.

Avslutningsvis bör nämnas att Helsingborg faktiskt har fyra raka segrar mot just Hammarby. Visserligen har segrarna en hel drös med år på nacken, men traditionens makt brukar som bekant ha stor betydelse inom fotbollen.

Ja, som ni hör är vi helt klart inne på att Helsingborg får ses som favoriter i matchen. Spelbolagen är inne på samma spår, men trots det hittar vi den raka ettan till hela 2,22 hos RedBet. Det vi fastnar för är dock det brutala oddset på Helsingborg ht/ft (leda i paus och vinna matchen) till hela 3,55 hos TitanBet. Det är på tok för bra för att ducka. Om ni har tid att vänta med att lägga spelet kan det också vara klokt att vänta in lagens startelvor, förslagsvis här till höger, för att se om Kennedy startar för Bajen. Om han inte gör det känns spelet ännu bättre.

 

Speltips:

Speltips:  Helsingborgs IF halvtid/fulltid
Odds:  3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Måndag 25/5, 19:00
TV / Stream:    cmoresport logoviaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Helsingborgs IF  2,22 redbet logo
Oavgjort  3,50 unibet logo
 Hammarby IF  3,45 redbet logo
Över 2,5 mål  1,96 redbet logo
Under 2,5 mål  1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: