Speltips, Helsingborg – Malmö 30/8: Skånederby i en annan värld

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2015

För några år sedan var det årets match, men ett Skånederby är inte samma sak längre. Spelbloggare.se har trots det hittat fint spelvärde inför matchen på Olympia i Helsingborg.

För några säsonger sedan var derbyna mellan Helsingborgs IF och Malmö FF de överlägset hetaste derbyna i svensk fotboll, åtminstone när det kom till vad som faktiskt stod på spel och frenesin i själva spelet. Det fullkomligt regnade gula kort, tuffa tacklingar och vackra, betydelsefulla mål över tillställningarna mellan åren 2010-2013.

Nu är det andra tider och ett Skånederby är inte en lika het match längre, delvis beroende på att lagen inte slåss om guldet längre. Malmö FF har forfarande en halvhyfsad chans på att knipa guldet på något mirakulöst sätt, men Helsingborgs IF har inte varit med i guldracet alls den här säsongen.

Trots det tror vi att Skånederbyt på Olympia under söndagen kan bli en intressant match. Det är derby och det kommer att smälla, det gör det alltid. Dessutom kommer Malmö FF direkt från sin avgörande play-off match till Champions League, något som rimligtvis genererat en hel del energi. Det lär också sticka en del i ögonen på hemmasupportrarna.

Lägg också till att Nikola Djurdjic, nu i Malmö FF, återvänder till den arena han spelade på under en allsvensk höst för några säsonger sedan. Vi kan väl anta att han inte kommer bli omfamnad av supportrarna i alla fall?

Malmö FF det klart bättre laget

Inför själva matchen finns en sak som är solklar: Malmö FF är det klart bättre laget av de två. Nu har man visserligen enorma problem att hålla sina prestationer på en hög nivå, men om vi enbart fokuserar på högstanivå är Malmö FF klart bättre än Helsingborgs IF. Hemmalaget kommer dessutom att få klara sig utan Rade Prica. Nyförvärvet åkte på ett rött kort i senaste matchen och är därmed avstängd.

För MFF:s del ser det ljust ut. Energin i laget lär vara på topp efter veckans avancemang till Champions League, skadesituationen ser plötsligt väldigt ljus ut och man har dessutom åtta raka allsvenska matcher mot Helsingborg utan att förlora. Det är siffror som talar sitt tydliga språk.

Anledning till att Malmö FF inte är med i toppstriden på allvar är att man tappat många onödiga poäng, vanligtvis i matcher mot de på pappret klart sämre lagen. I de täta, tuffa toppmatcherna har man däremot gått väldigt bra. Mot IFK Göteborg har man till exempel tagit sex av sex möjliga poäng.

Vi kan bara anta att gästerna kommer till Olympia med en hög energinivå, något som gör laget väldigt svårstoppat. Känslan är att man tar tag i matchen direkt och sätter en enorm press på Helsingborg. 1,95 på den raka segern är bra betalt, men vår känsla är att Malmö FF kommer att vara starkast redan från start. Därför spelar vi Malmö FF leda i halvlek till 2,55 gånger pengarna hos Unibet.

Risken finns att Malmö FF tappar koncentration i andra halvlek och då tappar ledningen, något som vi fått se flera gånger i år. Inledningsvis lär man komma med en rejäl energi, högt presspel och en stor vilja att vinna matchen. Det tror vi räcker till att ta ledningen ganska omgående.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF leda i halvlek
Odds:  2,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 30/8
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborgs IF  4,00 bwin logo
Oavgjort  3,75 titanbet logo
Malmö FF  1,95 mybet logo
Över 2,5 mål  1,70 unibet logo
Under 2,5 mål  2,20 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: