Speltips, Helsingborg – Norrköping 20/4: Värden alltför stor favorit

Spelbloggare Publicerat: 20 april 2015
hif ifk n 20/4
Foto: Bildbyrån

Nästa allsvenska anhalt är Olympia, där värden Helsingborg blivit aningen för stora favoriter mot ett revanschlystet Norrköping. Här har ni vårt speltips.

Är allt annat än övertygad över det jag sett av Helsingborg under säsongen. De två första matcherna slutade mållöst mot Kalmar respektive Falkenberg och dessa resultat följdes upp av en 2-1-vinst borta mot ett tokuselt Halmstad.

Fem inspelade pinnar på tre matcher är förvisso ett relativt bra facit, men det är inte några topprestationer spelarna bjudits på och motståndets kvalité, jo, den kan diskuteras. Åtminstone två av lagen ska hittas en bra bit ner på den undre tabellhalvan när spelåret summeras och den här matchen, tillsammans med premiären Kalmar borta, får ses som den hittills tuffaste uppgiften.

Offensiven är oerhört blek och Jordan Larsson, som spelat från start i alla matcherna, är förvisso ett intressant framtidslöfte, men håller inte allsvensk nivå ännu. Kan tycka att han fått lite väl stort förtroende av sin far tillika tränare Henke. Mittfältets offensiva motor, nyförvärvet Astrit Ajdarevic har inte heller fått det att lossna ännu och en stor vikt vilar på hans axlar, om HIF:s anfallsfotboll ska blomma.

En av de som ändå visat framfötterna är FFF-förvärvet Anton Wede, men här är han out och det får betraktas som ett avbräck av den större modellen när resterande offensiva krafter kämpar febrilt för att hitta formen.

IFK löser minst en pinne

Gästande IFK:s skadesituation är oförändrad från 0-4-förlusten hemma mot titelaspiranten Elfsborg förra veckan. Oroande siffror såklart – men att prestationen skulle varit genomgående usel vore en ren lögn. Boråsarna var mer kliniska, hade en del studsar och marginaler på sin sida och IFK borde ha fått in åtminstone en strut, möjligtvis två. Det man kan bära med sig hit är öppningen på matchen, vilken var lovande.

I övrigt har inledningen på Allsvenskan anno 2015 varit helt okej – bättre än vad undertecknad trodde den skulle vara. Premiären mot Örebro slutade oavgjort och borta mot Halmstad, som Helsingborg hade tydliga problem med, vann man med glasklara tre mål mot noll.

Att värden ska vara favoriter är helt korrekt, men att de, med sina offensiva bekymmer, ska stå nere i runt dubbelt är rena vansinnet i min värld. Lyckas Peking trycka in en balja, då har jag svårt att se hemmalaget lämna Olympia med tre pinnar – och det borde man.

Fjolårets identiska möte slutade 0-0 och på Nya Parken vann IFK med 2-0. Skulle jag tippa korrekt resultat här, vore det 1-1 – men jag nöjer mig med Norrköping +0,5 mål (vinst vid oavgjort och bortavinst) till fina 1,90x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Norrköping 4,05 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,88 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Norrköping +0,5 mål (asian)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 20/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson