Speltips Helsingborgs IF – Varberg 15/6: Svårbedömt möte

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det kan mycket väl bli öppet slag om målburarna inför det allsvenska mötet mellan Helsingborgs IF och Varbergs BoIS söndagen den 15 juni 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är dags för att nu spela allsvensk fotboll på Olympia igen och den gräsmatta som spelarna kommer att få beträda kommer att hålla en helt otrolig kvalité. Det kommer vara en ynnest för inte minst spelarna i nykomlingen Varbergs BoIS att springa ut för allsvensk premiär på det som förra året röstades fram som seriens bästa plan av spelarna.

Faktum är att Varbergs BoIS nu gör sin allra första säsong i Allsvenskan, och man är det 66:e laget i ordningen som tar sig upp i finrummet. Bara det är någonting speciellt.

Men det här är en nykomling som sticker ut på många sätt, och som verkligen inte är som alla andra klubbar. Resurserna är väldigt små, omkostnaderna lägre än hos konkurrenterna och förutsättningarna blir därmed tuffare. Men med tränaren Jocke Persson har man spelat en underhållande, vägvinnande, offensiv fotboll i Superettan och även i delar av cupspelet.

Det man kan veta är att det finns flera individuellt skickliga spelare, allra främst i offensiven. Det kommer förmodligen att spelas en hel del målfester med Varbergs BoIS på ena sidan, och någonting sådant kan vi förvänta oss här.

Helsingborgs IF går för vinsten

Faktum är att Helsingborgs IF kanske är det lag som har längtat allra mest efter att spela den här premiären eftersom man alltså inte har spelat några tävlingsmatcher på året. Det gör att vi inte kan veta var vi har Olof Mellbergs lag.

Men en sak är säker och det är att man har problem inför den här matchen, med två tunga innermittfältare på skadelistan i Mohammed Abubakari och startmannen Brandur Hendriksson. Vem ska spela intill Armin Gigovic? Det är frågan. Men låt oss konstatera att Mix Diskerud, nyförvärvet, inte kommer att starta. Det känns för tidigt, även om han kan vara med i matchtruppen.

Varbergs BoIS är också ett offensivt lag och vi tror att det här blir en öppen historia. Förra året spelade HIF 3-1 i premiären hemma mot IFK Norrköping. Det kan mycket väl bli en liknande, öppen historia tror vi.

Över 2,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 15/6
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo