Speltips, Hertha Berlin – Borussia Dortmund 20/4: En del frågetecken

Simon Pålsson Publicerat: 20 april 2016

Hertha Berlin har varit säsongens stora utropstecken inom tysk fotboll och kanske kan laget kröna säsongen med en cuptitel? Då krävs att man besegrar Borussia Dortmund i en tuff semifinal på hemmaplan.

Det är dags för tysk cupsemifinal och det handlar nu om vem som ska få ta sig an Bayern München i finalen. FC Bayern tog sig till finalen genom att slå Werder Bremen med komfortabla 2-0 under gårdagen och kanske står vi inför en drömfinal mellan tysk fotbolls två giganter, FC Bayern och Borussia Dortmund.

Men just nu finns det ett hinder innan en sådan final är verklighet. Hertha Berlin, säsongens stora utropstecken, har inte bara blandat sig i toppstriden i Bundesliga. Laget har också letat sig fram till en cupsemifinal. Här kan vi snacka succésäsong.

I skrivande stund ligger laget på en kvalplats till Champions League. Med fyra matcher kvar har de inte mer än två poäng upp till tredjeplatsen, där Bayer Leverkusen just nu huserar. Närmast jagande lag, Borussia Mönchengladbach, är fyra poäng bakom. Det blir tight.

Formen och motivationen är frågetecken

Visst, Hertha Berlin har gjort en succésäsong och har bevisat att de kan hävda sig mot många lag, men inför cupsemifinalen finns i våra ögon minst två stora frågetecken. Det första är formen. Laget har inte vunnit på tre matcher, trots att de bland annat spelat mot två bottenlag. Kanske darrar det lite på grund av nervositet så här i slutet av säsongen?

Det andra frågetecknet handlar om motivationen. Med fyra matcher kvar av ligasäsongen har laget en gyllene chans att säkra spel i Champions League, något som skulle vara borde ekonomiskt och sportsligt spektakulärt för spelare, supportrar och hela klubben. Då är frågan om en cupsemifinal hamnar lite i skymundan?

Därtill ska nämnas att Borussia Dortmund, som i grunden naturligtvis är ett bättre lag än Hertha Berlin, troligen är sugna på revansch efter förlusten mot Liverpool i Europa League. Den tyska cupen är nu den enda kvarvarande titelchansen och den vill laget säkerligen inte slarva bort.

Med det i åtanke tycker vi att den raka tvåan till 1,73 gånger pengarna hos Betsson är fullt acceptabel här. Vi tror helt enkelt att Borussia Dortmund växlar upp och då orkar Hertha Berlin inte hänga med.

Speltips:

Speltips:  Borussia Dortmund vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  20:30, onsdag 20/4
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: